Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φιλέτο γαλοπούλας σε σάλτσα με πιπεριές

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη και υγειινή συνταγή σε 2 παραλλαγές , σε μορφή σάλτσας ή σε 4 με 6 φιλετάκια ολόκληρα για εντυπωσιακή εμφάνιση.

Συστατικά
  • 1 φιλέτο γαλοπούλας περίπου 1κιλό κομμένο μπουκίτσες ή στη δεύτερη παραλλαγή σε λεπτές φέτες
  • Λίγο λάδι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές λωρίδες λεπτές
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κονκασέ ντομάτα πολτοποιημένη ή μισό πουμαρό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κλωνάρι φρ. Δεντρολίβανο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κύβο κοτόπουλου
Οδηγίες
  1. Σοτάρω στο λάδι τη γαλοπούλα για 3-4 λεπτά και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  2. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τις πιπεριές, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τέλος την ντομάτα.
  3. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 15 λεπτά περίπου αν τα κομμάτια είναι μικρά για σάλτσα ή 30 λεπτά περίπου αν τα φιλέτα μας είναι μεγάλα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Στο τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό
  4. Όταν τα φαγητό μας είναι έτοιμο, φτιάχνω τη σάλτσα γιαουρτιού ως εξής: αφαιρώ λίγο από τη σάλτσα του φαγητού μας σε ένα πιάτο και προσθέτω μέσα το γιαούρτι λίγο λίγο , ανακατεύω ώστε να έχω μια πηκτή σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία . Αυτήν τη σάλτσα την ανακατεύω σιγά σιγά στο φαγητό της κατσαρόλα μου, και έτσι έχω μια ωραία παχύρευστη σάλτσα και υγειινή που αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος. Την ζεσταίνω για 2-3 λεπτά στη χαμηλή φωτιά και κατεβάζω το φαγητό από τη φωτιά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην πρώτη παραλλαγή με τα μικρά κομμάτια γαλοπούλας που έχει τη μορφή σάλτσα, σερβίρω με μακαρόνια συνήθως. Ενώ στην δεύτερη παραλλαγή με τα ολόκληρα φιλετάκια γαλοπούλας, που το φτιάχνω για τραπέζι, συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή