Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκά γεμιστά πουράκια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2013
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό σνακ για όλες τις ώρες. Τόσο απλό και τόσο νόστιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
24 - 48 κομμάτια
  •    1 πακέτο φύλλο κρούστας
  •    Καρύδια λεπτοκοπανισμένα ή αμύγδαλα με τα φλούδια τους όχι   ασπρισμένα
  •    Σοκολάτα ψιλ/νη που την έχουμε ξύσει στον τρίφτη ή ψηφίδες σοκολάτας στο σακουλάκι  από το σούπερ μάρκετ.
  •    Μαύρη Ζάχαρη ή καστανή
  •    Κανέλλα σκόνη
  •    Λίγο βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε και απλώνουμε όλο το πακέτο με τα φύλλα. Κόβουμε στη μέση με το μαχαίρι όλα τα φύλλα και βάζουμε τη μια στίβα πάνω στην άλλη.
  2. Πασπαλίζουμε σε μικρή ποσότητα  κανέλλα και ζάχαρη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πρώτου μισού φύλλου και στη συνέχεια ρίχνουμε αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα ή και τα δύο μαζί. Επίσης στη θέση των ξηρών καρπών μπορούμε να βάλουμε τριμμένη σοκολάτα.
  3. Με προσοχή διπλώνουμε την άκρη του πρώτου κομματιού φύλλου, ώστε να διπλωθεί καλά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε σφιχτά ρολό, για να δημιουργήσουμε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι-πουράκι. Φτάνοντας στο τέλος του φύλλου, βάζουμε στην άκρη λίγο βούτυρο για να κολλήσει.
  4. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, ξεκινώντας πάντα με το άπλωμα κανέλλας και ζάχαρης, αλλά αλλάζουμε τη γέμιση για ποικιλία. Μπορούμε να βάλουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή και σταφίδες.
  5. Τα βάζουμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί , χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσά τους για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην ανοίξουν. Αλείφουμε από πάνω όλα τα μπαστουνάκια με βούτυρο, για να γίνουν τραγανά.
  6. Βάζουμε το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου και Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή