Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκόξινη μαρμελάδα Δαμάσκηνο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια μαρμελάδα της εποχής με κομμάτια Δαμάσκηνου

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 4 κούπες κομμάτια από Δαμάσκηνα ώριμα άσπρα
  • 3 κούπες ζάχαρη.
  • 1/2 κούπα νερό.
  • 1 βανίλια.
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • Λίγο αλάτι .
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα  από το φλούδι τους και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους . Τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια το καθένα. Τα μετράμε και τα βάζουμε στη φωτιά με το νερό και τα σιγοβάζουμε για 25 λεπτά μέχρι μαλακώσουν
  2. Προσθέτουμε  την ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά.
  3. Βράζουμε  σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με  ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει ή μαρμελάδα.
  4. .Αν σχηματιστεί  αφρός , ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι, μία βανίλια άρωμα και χυμό μισού λεμονιού και  δένουμε την μαρμελάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για να δούμε άν έδεσε η μαρμελάδα, ανασηκώνουμε το ξύλινο κουτάλι, που την ανακατέψαμε ,σε οριζόντια θέση και αν τρέχει σε συνεχή ροή ,θέλει και άλλο δέσιμο. Αν τρέχει σε διακεκομμένη ροή τότε έδεσε η μαρμελάδα.
    Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τα φρούτα αν θέλουμε.Εγώ τα κόβω κομματάκια.
  • Επίσης αν θέλουμε πιό ξυνή βάζουμε χυμό ολόκληρου λεμονιού!
Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 26 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ μ' αρέσει Ειρήνη μου!Δεν έχω φτιάξει άσπρα μόνο μαύρα .
Σχόλιο από thomaei , Τετάρτη, 09 Μάιος 2012
τελεια η μαρμελαδα !!ετσι την φτιαχνω και εγω και με ασπρα αλλα και με μαυρα !
Μεταφορά στην κορυφή