Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γρανίτα ροδάκινο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Δροσερή και μυρωδάτη γι αυτή την εποχή η γρανίτα ροδάκινο, γίνεται πολύ εύκολα με τον κλασικό τρόπο που γίνονται όλες σχεδόν οι γρανίτες.

Συστατικά

 

  • 1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα
  • μισό κιλό ζάχαρη
  • μισό κιλό νερό
  • λίγο δυόσμο (προαιρ.)

 

Οδηγίες

 

  1. Πολτοποιώ τη σάρκα του ροδάκινου στο μούλτι .
  2. Βράζω το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη (ή και λιγότερη ανάλογα τα γούστα) και το νερό στη φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  3. Αν θέλουμε, βάζουμε προς το τέλος και λίγο φρέσκο δυόσμο στο βράσιμο, του δίνει ωραία γεύση.
  4. Όταν κρυώσει το σιρόπι, το ανακατεύω με τον πουρέ ροδάκινου.
  5. Το βάζω σε παγωτομηχανή ή αν δεν έχετε, μέσα στην κατάψυξη να κρυώσει κανένα δίωρο και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Αυτό το κάνετε 2- 3 φορές κατά διαστήματα και είναι έτοιμη η γρανίτα.
  6. Καλή επιτυχία!

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κι από γεύση κι από χρώμα SUPER!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φανταστική η γρανίτα!!!!!!!φαντάζομε θα γίνεται το ίδιο και με βερύκοκα....έτσι δεν είναι Ηλιάννα?
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2009
Γίνεται με όλα τα φρούτα έτσι η γρανίτα. Άν έχεις βέβαια και λικέρ με το ίδιο άρωμα με το φρούτο που βάζεςι ή εσάνς, τότε θα είναι ακόμα καλύτερη η γρανίτα σου.
Σχόλιο από evigourg , Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
θα βάλω ακόμ έναν σκούφο μ΄λιςτην δοκιμάσω...ροδάκινα εχω μπόλικα στο ψυγείο..οπότε θα την κάνω
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011
Αν έχεις και λικέρ από ροδάκινο, ενισχύει τη γεύση και γίνεται καταπληκτικό!
Μεταφορά στην κορυφή