Γρήγορος Χαλβάς
- 1 κούπα λάδι μισό μισό με σπορέλαιο
- 2 κούπες σιμιγδάλι , 1,5 χοντρό και μισό ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό της βρύσης
- 1,5 κ.γλ. κανέλλα
- ¼ κ.γλ.γαρύφαλλο
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αμύγδαλα φιλέ ή χοντροκομμένα ψημένα στους 180o για 5 λεπτά περίπου.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά συνεχώς να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε ακόμα 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια και ενώ είναι πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
- Τέλος ρίχνουμε το νερό. Το ανακάτεμα συνεχίζεται μέχρι το νερό να απορροφηθεί και το μείγμα μας να «ξεκολλά» από τα τοιχώματα, δηλ 4-5 λεπτά ακόμα.Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αν βάλουμε, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε το ζεστό χαλβά σε όμορφη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε από πάνω κανέλλα και αμύγδαλα αν θέλουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε και σε ατομικές μερίδες σε φορμάκια του μάφιν.
Ο Άκης πρόσθεσε και ελάχιστο μοσχοκάρυδο μαζί με τα άλλα μπαχαρικά, καθώς και αμύγδαλα φιλέ, και του πάνε πολύ.