Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Η Φανουρόπιτά μου

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Με συνταγή της Σπεράντζας  Βρανά έκανα αυτήν την Φανουρόπιτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 φαρίνα κόκκινη.
  • 1 κούπα νερό .
  • 1 κούπα ζάχαρη.
  • 1/2 κούπα λάδι.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν.
  • Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
  • 100 γραμμάρια σταφίδες
  • 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκοπανισμένα.
  • Άχνη για πασπάλισμα.
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη .
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός τα καρύδια τις σταφίδες και την άχνη.Τα χτυπάμε καλά .
  2. Προσθέτουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 30 εκατ.
  3.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μισή ώρα ή ώσπου να βγεί στεγνή η όδοντογλυφίδα που θα μπήξουμε.
  4. Την αφήνουμε να κρυώσει και την φέρνουμε τούμπα σε πιατέλα .Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Έκανα  σε ένα στρογγυλό χαρτί στο μέγεθος του ταψιού  διάφορες τρύπες ,σαν σχέδια .Το έβαλα επάνω στην φανουρόπιτα και πασπάλισα την άχνη.Αφαίρεσα όσο μπορούσα καλλίτερα το χαρτί ! Επίσης μπορούμε να σκεπάσουμε με ένα δαντελένιο πετσετάκι το γλυκό μας να πασπαλίσουμε με άχνη και προσεκτικά να αφαιρέσουμε το πετσετάκι. Μου το είπε μια φίλη  μου καλή.

Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα με λάδι (πίτα κανέλας)




                      Η φανουρόπιτα εδώ έγινε με αλεύρι , μπέικιν και σόδα.

 

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011
Γεια στα χέρια σου Ειρήνη!!πολύ καλή σου έγινε η Φανουρόπιτα!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη!! Υγεία στην οικογένεια!!
Σχόλιο από Κατια , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011
περιπου την ιδια συνταγη κανω κι εγω εδω και 4-5 χρονια.ομως,θα ηθελα να προσθεσω καποια πραγματα που εχω μαθει απο την πεθερα μου.τη φανουροπιτα δεν τη χτυπαμε με το μιξερ,αλλα με το χερι.
την ωρα που τη φτιαχνουμε ,πρεπει να επικρατει απολυτη ησυχια,να ειμαστε ηρεμοι και τιποτα να μη μας αποσπα απ αυτο που κανουμε.ανακατευοντας την,προσευχομαστε στον Αγιο για υγεια,και για ο,τι αλλο θελουμε.και εννειται οτι πρεπει να ειμαστε και καθαροι,οπως δηλαδη οταν φτιαχνουμε αρτο.συγνωμη αν σας κουρασα,αλλα ηθελα να σας πω ο,τι μου εχουν πει και μενα οι παλιοτερες.
Σχόλιο από Κατια , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
καλε ξεχασα τα σκουφακια!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011
Κάτια καλά έκανες και τα έγραψες αυτά ! είναι μέρος της παράδοσης! .Έτσι γίνεται η φανουρόπιτα,,όπως το έγραψες με περισυλλογή και προσευχή! Ευχαριστούμε!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 27 Αύγουστος 2011
Μπορούμε να αλλάξουμε την φαρίνα με αλεύρι+μπεκιν+ σόδα.Και θα έχουμε παρόμοιο αποτέλεσμα
Μεταφορά στην κορυφή