Καρμπονάρα στο φούρνο
- 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκειας σας
- 1/4 ζαμπόν
- 1/4 μπέϊκον
- 1/2 κ. ρεγγάτο τριμμένο
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει, για όσα λεπτά λέει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε.
- Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τα μισά και παραπάνω. Ρίχνουμε το τυρί και μετά τη μισή ποσότητα του ζαμπόν και τη μισή ποσότητα του μπέϊκον ψιλοκομένα. Κατόπιν συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, μετά ζαμπόν, μπέϊκον και στο τέλος το τυρί.
- Σε αυτό το στάδιο το φαγητό μας μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο με μεμβράνη και να το ψήσουμε την επομένη (αν έχουμε κάποιο τραπέζι).
- Πριν το ψήσουμε ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού και ψήνουμε σε φούρνο 230-250 βαθμούς γύρω στο μισάωρο
Ωραία και στο φούρνο!!