Κέικ με καραμέλες γάλακτος
-
220 γρ. βούτυρο
-
220 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
5 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα
-
5 κρόκους
-
320 γρ. αλεύρι
-
1 μπέικιν
-
1 άνθος αραβοσίτου κρέμα που την βράζουμε, σε γεύση καραμέλας
-
1 κ,σ. σιρόπι καραμέλας
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. καραμέλες γάλακτος μαλακιές σε κυβάκια κομμένες
Για το ντεκόρ
-
κουβερτούρα , καραμέλες, αμύγδαλα καβουρντισμένα, ή κόντιτα
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
-
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με το χωνί στην μέση και πασπαλίζουμε με γαλέτα ή τριμμένο αμύγδαλο
-
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο, το σιρόπι και την βανίλια να στρατέψουν καλά και ρίχνουμε και τους κρόκους έναν- έναν
-
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το άνθος αραβοσίτου καραμέλας και το μπέικιν
-
Ρίχνουμε σιγά- σιγά στο μίγμα από λίγο αλεύρι και κρέμα γάλακτος
-
Στο τέλος προσθέτουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά
-
Ρίχνουμε και τις κομμένες καραμέλες και τα ανακατεύουμε και πάλι απαλά
-
Τα ρίχνουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά
-
Αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα
-
Την στολίζουμε με καραμέλες και κόντιτα και αμύγδαλα καβουρντισμένα
εχει παρα πολλυ καλες συνταγειες
απο την κυρια Μαργκαρετα
να βουτυρωσετε και να πασπαλισετε αρκετα καλλα την φορμα με αλευρι η με παξιμαδι
οι καραμελες πρεπη να ειναι μεσα στο χυλο δηλαδη να μην ακουμπαν στην φορμα γιατι μετα κολανε και δεν ξεκολαν ευκολα και να αφεισετε το γλυκο να κρυωση καλλα πριν το κοψετε
εγω λεω καλλα θα ειναι να βαζουμε μια λαδοκολα μεσα στην φορμα ετσι δεν υπαρχει φοβος να μας κοληση και να μας χαλαση το γλυκο
Συγχαρητήρια και στην Μπιάνκα για την πολύ ωραία συνταγή!!
νασε καλλα!!
μετα οταν κρυωση δεν ειναι ουτε σκληρες αλλα μαλακο