Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κόκκινοι καυτεροί Θρακιώτικοι λαχανοντολμάδες φούρνου

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Απίθανοι παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με κιμά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 λάχανο μέτριο ζεματισμένο,
  • 3/4 του κιλού κιμά,
  • 3 μεγάλα καρότα,
  • 100 γρ. κουκουνάρι,
  • 1 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • αλατι, μαυροπιπερο , μπουκοβο
  • 1 ματσακι μαϊντανό
  • 1φ.τσαγιου ρύζι Καρολίνα
  • Λάδι (αρκετο γιατι το λαχανο το θελει το λαδακι του)
  • 2 ντομάτες ρεντισμενες, δηλαδη τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτε
  • 1 κ.γλ. ζαχαρη,
  • 2 λεμόνια
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε το ζεματισμενο λαχανο σε φυλλα της αρεσκιας μας (μικρα η μεγαλα).
  2. Καβουρντιζουμε το κρεμμυδι, ριχνουμε το κουκουναρι, σπαμε μεσα τον κιμα να καβουρντιστει κι αυτος, σβηνουμε με την ντοματα και προσθετουμε ολα τ αλλα υλικα μας.
  3. Αφηνουμε την γεμιση να ξεκουραστει και μετα τυλιγουμε τους ντολμαδες, τους αραδειαζουμε στο ταψι μας, αλατιζουμε αλλη μια φορα απο επανω, ριχνουμε λαδι, μπουκοβο και 1 νεροποτηρο ζεματιστο νερο.
  4. Σκεπαζουμε με λαχανοφυλλα (για να μην μας καουν στο ψησιμο και μετα τα αφαιρουμε και τα πεταμε). Ψηνουμε για 60 λεπτα, αμεσως ριχνουμε απο πανω το χυμο λεμονιων.
Λίγα μυστικά ακόμα

Tους κάνουμε όσο πικάντικους θέλουμε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας μπούκοβο.

Η συνταγή και η φωτό από Bar Barbar

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή