Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κολυβόσμος από τον Ίασμο

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Είναι παρα πολυ νόστιμο και θρεπτικό γλυκό. Κάνει καλό στο στομάχι,μπορουμε να το φάμε και σκέτο. Στην Θράκη το φτιάχνουμε αποβραδίς του ψυχοσάββατου και επίσης το μοιράζουμε πάλι αποβραδίς σαν κάλεσμα σε μνημόσυνα. Σε άλλες περιοχές μοιραζουν ψωμακια με μελι και καρυδια. Εγώ το φτιάχνω συνέχεια σαν γλυκό, διότι μας αρεσει πολυ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Το ζουμακι απο το σιταρι που βρασαμε
  • Καθε ενα μπολ ζουμι,1 κουτ.της σουπας αλευρι
  • Κάθε 20 μπολ ζουμιου ,1 μπολ γεματο ζαχαρη
  • λιγο κιμινο
  • κανελλα
  • καρυδια
Οδηγίες
  1. Βραζουμε καλα το σιταρι μας και το κανουμε κολυβα ή το τρωμε σκετο με σταφιδες και ζαχαριτσα
  2. Το στραγγιζουμε και κραταμε ολο το ζουμι του,εαν ειναι λιγο πλενουμε το βρασμενο σιταρι και κραταμε κι αυτο το ζουμακι
  3. Σε μια μεγαλη χυτρα τοποθετουμε στο στομιο ενα μεγαλο σουρωτηρι και αρχιζουμε να μετραμε,βαζουμε στο σουρωτηρι μια κουταλια αλευρι και ενα μπολ ζουμακι και μ ενα κουταλι διαλυουμε ετσι ωστε απο κατω να τρεχει το ζουμι με το αλευρι χωρις να Σβολιαζει,μεχρι να τελειωσει το ζουμι μας.
  4. Τωρα εφ οσον ξερουμε ποσα μπολ υγρου βαλαμε προσθετουμε και τη ζαχαρη και το κιμινο
  5. Αρχιζουμε να βραζουμε σε μετρια φωτια ανακατεύοντας συνεχως για να μην μας σβολιασει.
  6. Μολις πηξει, βαζουμε σε μπολ και διακοσμουμε με κανελλα, κιμινο και καρυδια.
Σχόλια
Σχόλιο από BarBarBar , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2016
στον πατο καθε μπολ μπορουμε να βαλουμε λιγα σιταρακια βρασμενα προτου τα κανουμε κολυβα
Μεταφορά στην κορυφή