Κορμός
- 8 αυγά,
- 8 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη,
- 8 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι,
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια η αμύγδαλα κοπανισμένα,
- 2/3 του κιλού μαρμελάδα,
- 1 μπαίκιν,
- λίγο κονιάκ η λικέρ.
- Λαδόκολες ,
- άχνη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με τα καρύδια και το κονιάκ.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη ,και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπαίκιν και το ξύσμα,στην συνέχεια τα ασπράδια χτυπημένα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο τετράγωνο ,το στρώνουμε λαδόκολα και λαδώνουμε και την λαδόκολα. Απλώνουμε το μείγμα καλά επάνω να έχει παντού το ίδιο πάχος.Το ψήνουμε στούς 180 βαθμούς 15-20 λεπτά ,να μην σκληρύνει γιατί θα σπάσει και δεν θα τυλίγεται.
- Αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολα πασπαλισμένη με άχνη και το τυλίγουμε ρολό.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ,το ξετυλίγουμε προσεκτικά και απλώνουμε την μαρμελάδα επάνω.
- Το ξανατυλίγουμε και το σφίγγουμε ελαφρά με τις λαδόκολες.Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί 3 ώρες τουλάχιστον και μετά πασπαλίζουμε με άχνη και κόβουμε φέτες με το μαχαίρι του ψωμιού το πριονωτό !