Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρέμα τυριού

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμα λαζάνια και ελαφριά κρέμα τυριού ,κιμάς κοτόπουλου, λιγότερα λιπαρά αλλά περρίσια  νοστιμιά!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 πακέτο λαζάνια.

Για τον κιμά:

  • 700γρ. κιμάς κοτόπουλου,
  • 2 κ.σ. λάδι,
  • 2 καρότα χοντροτριμμένα,
  • 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο,
  • 1-2 κρεμμύδια τριμμένα,
  • 3 σκ. σκόρδο τριμμένες,
  • 1 κ.γλ. δενδρολίβανο,
  • αλατοπίπερο,
  • 400 γρ. ντοματάκια,
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη,
  • 150 ml.κρασί κόκκινο.

Για την κρέμα τυριού:

  • 600 ml.γάλα φρέσκο,
  • 1 1/2 κ.σ. κόρν φλάουρ,
  • 200 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο,
  • αλατοπίπερο,ρίγανη.
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο λάδι το(α) κρεμμύδι(α),σκόρδο,καρότα να μαραθούν.Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε ρίχνουμε και το σέλινο με την πιπεριά,αφήνουμε 3' και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Αφού εξατμιστεί , προσθέτομε το δενδρολίβανο,τα ντοματάκια,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 15' περίπου.
  3. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200β. Ετοιμάζουμε τη κρέμα βάζοντας το γάλα με το κόρν φλάουρ σε κατσαρόλα ,σε μέτρια φωτιά,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα αφήνουμε να βράσει και να δέσει!!!
  4. Αποσύρομε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί,ανακατεύοντας καλά!
  5. Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε μια σειρά λαζάνια απάνω ρίχνουμε τον μισό κιμά,βάζουμε άλλη μια στρώση λαζάνια τον υπόλοιπο κιμά και τελειώνουμε με λαζάνια!!
  6. Απλώνουμε την κρέμα τυριού,πασπαλίζουμε με ρεγκάτο την επιφάνεια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα λαζάνια!!
Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από τον  Γαστρονόμο!!!

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
Τα λαζάνια άβραστα μπαίνουν στο ταψί;
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 22 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραια συνταγη Βασιλικη,μου αρεσουν τα λαζανια ,και με τον κιμα κοτοπουλο θα ειναι νοστιμοτατα.
τα λαζανια Ειρηνη ετσι μπαινουν ,αβραστα,το μονο που πρεπει κατα την γνωμη μου να προσεξεις ειναι ο κιμας σου να ειναι αρκετα ζουμερος γιατι απο τα υγρα του θα ψηθουν τα λαζανια,θελω να πω μην το φοβηθεις οσα υγρα και να εχει ο κιμας πρεπει να μπουν στο ταψι.
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
Ναι Ειρήνη άβραστα μπαίνουν!!!Ψήνονται πολύ καλά με τα υγρά του κιμά,(πολύ σωστά Χρύσα!!ευχαριστώ:)))και από την κρέμα του τυριού που τα καλύπτει στο τέλος!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
Κάνω μια συνταγή με άβραστα μακαρονάκια αλλά βάζω αρκετό γάλα ,και μου φάνηκε λίγη η υγρή ποσότητα αυτή.
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
Δεν είναι λίγη Ειρήνη, τα έφτιαξα και ψήθηκαν πολύ καλά!!!η κρέμα και ο κιμάς είναι αρκετά για να μαλακώσουν:))))δεν φαίνονται καθαρά στη φωτό αλλά αλήθεια είναι πολύ καλά ψημένα!!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 24 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμο πιάτο!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2011
Και με κιμά κοτόπουλου και με κιμά μοσχαρίσιο είναι πολύ καλή συνταγή!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2011
Ευχαριστώ Ηλιάννα!!!!!!!!!!!!:-)
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν λεω πολλα τα ειπαν τα κοριτσια!!!
Μπραβο Βασω μου πολυ ωραια συνταγη

Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2011
Ευχαριστώ Μπιάνκα,να είσαι καλά!!!
Γίνονται πολύ νόστιμα!!
Μεταφορά στην κορυφή