Λεμονάδα...η δροσιά του καλοκαιριού

Αγαπημένο αναψυκτικό η λεμονάδα είτε φτιαγμένη με σιρόπι, όπως σας έχω δώσει σε προηγούμενη συνταγή, είτε όχι, όπως εδώ. Μπαίνει στο ψυγείο και διατηρείται αρκετά. Καλό και δροσερό καλοκαίρι νάχουμε!!!
- 3 λεμόνια λεπτόφλουδα και ζουμερά
- 2 ποτήρια νερό + 2 ποτήρια νερό
- ¼ + ¼ κούπας ζάχαρη
- Μπόλικα παγάκια
- Δυόσμος για διακόσμηση και άρωμα
Πλένουμε καλά τα λεμόνια μας και τα κόβουμε σε όγδοα μαζί με το φλούδι και τη σάρκα, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα λεμόνια, το ¼ της ζάχαρης, τα 2 ποτήρια νερό και μερικά παγάκια. Πολτοποιούμε καλά για 1 λεπτό περίπου στη δυνατή ταχύτητα.
Στραγγίζουμε το μείγμα σε μπολ και ξαναβάζουμε στο μπλέντερ τον πολτό με το υπόλοιπο νερό, ζάχαρη και λίγα παγάκια.
Χτυπάμε πάλι το μείγμα καλά και στραγγίζουμε εκ νέου στο μπολ. Βάζουμε τη λεμονάδα σε κανάτα και τη διατηρούμε μέσα στο ψυγείο για μερικές μέρες.
Τη σερβίρουμε με αρκετά παγάκια και δυόσμο (προαιρ.)
- Μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη, ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Επίσης μπορούμε κατά το σερβίρισμα να προσθέσουμε και άλλο νερό και να την αραιώσουμε.
- Για μεγαλύτερη ποσότητα, διπλασιάζουμε τη δόση μας.
- Παρόμοια συνταγή: Λεμονάδα σπιτική