Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Λουκουμάδες της Αλέκας

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Λουκουμάδες αφράτοι!

Συστατικά

 

  •     4 ποτηρια αλευρι
  •     1 ποτηρι νερο
  •     1/2 ποτηρι γάλα
  •     1 αυγο
  •     1 φακ.ξερη μαγια ή 15 γρ νωπη
  •     1/2 ποτηρι ζαχαρη
  •     1/2 ποτηρι καλαμποκελαιο
  •     1 πρεζα αλατι
  •     Βανιλιες
Οδηγίες
  1. Ζεσταινουμε το νερο με το γαλα και διαλυουμε τη μαγια.
  2. Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε λεκανιτσα και ζυμωνουμε, προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί μεχρι η ζύμη μας να μην κολλαει στα χέρια,  αλλα ουτε να ειναι πολύ σφιχτη, αφηνουμε σκεπασμενη μεχρι να φουσκώσει.
  3. Ανοιγουμε σε φυλλο , οχι λεπτο και κοβουμε στρογγυλα με ενα ποτηρι, με το καπακι απο ενα μπουκαλι νερου κοβουμε στο κεντρο τους και αφηνουμε ξανα σκεπασμενα να φουσκωσουν.
  4. Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι και απο τις δυο πλευρες και οταν εχουν ενα χρυσοκοκκινο χρωμα βγαζουμε σε χαρτι κουζινας για να τραβηξει τα λαδια. Αν θελουμε τα ντονατς πασπαλισμενα με ζαχαρη, τα βουταμε στη ζαχαρη πριν στεγνωσουν, οταν κρυωσουν τα βουταμε στη σοκολατα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω εκανα το εξης: πηρα κομματια ζυμης και εκανα μπαλακια (οπως οταν θελουμε να ανοιξουμε φυλλο για πιτα)....με τον χοντρο πλαστη ανοιξα τα μπαλακια σε στρογγυλα πιτακια-οχι λεπτα-και τα αραδιασα πανω σε λαδοκολλα, εκοψα το κεντρο τους με το καπακι και αφησα να φουσκωσουν. Αφησα μερικα χωρις να κοψω το κεντρο τους και οταν φουσκωσαν τα τρυπησα 2-3 φορες με το πηρουνι και αφου τα τηγανισα και κρυωσαν λιγο τα εκοψα απο τη μια μερια με το μαχαιρι και τα γεμισα με καραμελα, μετα τα βουτηξα στην αχνη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή