Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λουκουμάδες της Αλέκας

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Λουκουμάδες αφράτοι!

Συστατικά

 

  •     4 ποτηρια αλευρι
  •     1 ποτηρι νερο
  •     1/2 ποτηρι γάλα
  •     1 αυγο
  •     1 φακ.ξερη μαγια ή 15 γρ νωπη
  •     1/2 ποτηρι ζαχαρη
  •     1/2 ποτηρι καλαμποκελαιο
  •     1 πρεζα αλατι
  •     Βανιλιες
Οδηγίες
  1. Ζεσταινουμε το νερο με το γαλα και διαλυουμε τη μαγια.
  2. Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε λεκανιτσα και ζυμωνουμε, προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί μεχρι η ζύμη μας να μην κολλαει στα χέρια,  αλλα ουτε να ειναι πολύ σφιχτη, αφηνουμε σκεπασμενη μεχρι να φουσκώσει.
  3. Ανοιγουμε σε φυλλο , οχι λεπτο και κοβουμε στρογγυλα με ενα ποτηρι, με το καπακι απο ενα μπουκαλι νερου κοβουμε στο κεντρο τους και αφηνουμε ξανα σκεπασμενα να φουσκωσουν.
  4. Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι και απο τις δυο πλευρες και οταν εχουν ενα χρυσοκοκκινο χρωμα βγαζουμε σε χαρτι κουζινας για να τραβηξει τα λαδια. Αν θελουμε τα ντονατς πασπαλισμενα με ζαχαρη, τα βουταμε στη ζαχαρη πριν στεγνωσουν, οταν κρυωσουν τα βουταμε στη σοκολατα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω εκανα το εξης: πηρα κομματια ζυμης και εκανα μπαλακια (οπως οταν θελουμε να ανοιξουμε φυλλο για πιτα)....με τον χοντρο πλαστη ανοιξα τα μπαλακια σε στρογγυλα πιτακια-οχι λεπτα-και τα αραδιασα πανω σε λαδοκολλα, εκοψα το κεντρο τους με το καπακι και αφησα να φουσκωσουν. Αφησα μερικα χωρις να κοψω το κεντρο τους και οταν φουσκωσαν τα τρυπησα 2-3 φορες με το πηρουνι και αφου τα τηγανισα και κρυωσαν λιγο τα εκοψα απο τη μια μερια με το μαχαιρι και τα γεμισα με καραμελα, μετα τα βουτηξα στην αχνη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή