Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

767-prasopita1.jpg
Πρασόπιτα με κέφια



Μαγιονέζα xωρίς αυγό!

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Mια μαγιονέζα χωρίς αυγό γιαυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά και για λόγους υγείας. Είναι πολύ νόστιμη, όσο και η κανονική με το αυγό.

Συστατικά
  • 1 γάλα εβαπορέ (μικρό ή μεγάλο)

  • Όσο το εβαπορέ, τόσο και το σπορέλαιο
  • το χυμό ενός λεμονιού περίπου
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Οδηγίες
  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν μεζούρα, το κουτί του εβαπορέ (το μεγάλο ή το μικρό).
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλεντεράκι χωρίς να τα ανακατέψουμε.
  3. Τοποθετούμε το minipimer στον πάτο ενός βαθιού, στενού και ψηλού μπολ (σαν ένα μεγάλο ψηλό ποτήρι) και πιέζουμε το κουμπί στην τούρμπο ταχύτητα για 1-2 λεπτά χωρίς να το μετακινούμε.
  4. Μετά, όταν αρχίζει να πήζει, ανεβοκατεβάζουμε το minipimer για μερικά δευτερόλεπτα και έτοιμο!
  5. Μη μου πείτε .... Ευκολότατο και πάντα πετυχημένο.
  6. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν δεν διαθέτουμε minipimer, μπορούμε να χτυπήσουμε τα υλικά μας στο μούλτι
Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 27 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Hλιάννα μου αρέσει αυτή η εκδοχή της μαγιονέζας και σκέφτομαι να τη φτιάξω. Θέλω να σε ρωτήσω αν γίνεται σε απλό μούλτι ή στο μίξερ.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2009
Στο μούλτι- minipimer και στην τούρμπο ταχύτητα. Όχι στο μίξερ....ακολούθησε τον τρόπο που περιγράφω. Καλή επιτυχία!
Σχόλιο από afroditi , Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
πολύ ενδιαφέρον τροπος να φτιάξουμε μαγιονέζα , δεν μπορώ να μου μυρίζει το αυγό στα φαγητά ... θα το δοκιμάσω αύριο κι'όλας!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 07 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εκανα την μαγιονεζα σημερα που ηθελα να συνοδευσει την πατατοσαλατα,σε χρονο ρεκορ,σωστη πυκνοτητα και γευση.Πολυ καλη η συνταγη!!
Σχόλιο από Tatianakie , Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ετσι!!!!!!!! Μαγιονέζα στο πι και φι!!! κι εγω την κανω και μαλιστα πολύ συχνά και μου αρέσει περισσότερο από αυτην με το αυγο!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012
Και υγειινή ταυτόχρονα εκτός από γρήγορη!
Σχόλιο από AnnieGr , Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2013
Καλησπέρα! Ηλιάννα, πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό γυάλινο βαζάκι; Και, αντί για σπορέλαιο μπορώ να βάλω ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ή θα το χαλάσω;
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2013
Από 1 εβδομάδα μέχρι 10 μέρες την έχω διατηρήσει. Καλύτερα να κάνουμε μικρότερη ποσότητα και να την καταναλώνουμε σύντομα, εξ άλλου είναι τόσο εύκολο να γίνει.
Μεταφορά στην κορυφή