Μανιτάρια σκορδάτα με θυμάρι
- ½ κιλό μανιτάρια μεσαίου μεγέθους ή και μικρότερα πόρτο μπέλο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1/4 κούπας λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι ή ξερή ρίγανη
- Κεφαλογραβιέρα μικρά μπαστουνάκια (προαιρ.)
- Καθαρίζουμε με βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και τα χαράζουμε.
- Αλείφουμε με το σκόρδο την επιφάνεια και τις σχισμές των μανιταριών.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Περιχύνουμε με το λάδι.
- Ψήνουμε στους 200ο περίπου 20 λεπτά και ανάλογα με το μέγεθος των μανιταριών.
- Αν χρησιμοποιήσετε τυρί, τότε προς το τέλος του ψησίματος βάλτε «σφήνες» από τυρί ανάμεσα στις σχισμές και αφήστε το να λιώσει.
- Η εκδοχή με το τυρί τρώγεται αμέσως, το σκέτο μανιτάρι, τρώγεται και κρύο.



