Μελιτζάνες λαδερές.
- 5 μελιτζάνες μακρουλές μετρίου μεγέθους.
- 4 μέτρια ξερά κρεμύδια.
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια.
- 4 μέτριες ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι .
- 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη.
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- 1/2 φλιτζάνι λάδι για την σάλτσα.
- Λάδι για το τηγάνισμα.
- 3/4 φλιτζανιού νερό ζεστό.
- Αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους ενάμισυ εκατοστού.Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μια ώρα ,μετά τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις αραδιάζουμε σε δίσκο με χαρτί κουζίνας.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το 1/2 φλιτζάνι λάδι,προσθέτουμε την ντομάτα με την ζάχαρη μέσα,τον χυμό ντομάτας,αλάτι,πιπέρι και τον μαίντανό.Βράζουμε 10 λεπτά την σάλτσα.
- Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ρηχή κατσαρόλα ,ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και το ζεστό νερό.
- .Βράζουμε το φαγάκι μας σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ωρίτσα, κουνώντας πότε-πότε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει.Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σερβίρουμε με τυρί φέτα τριμμένο.
Mελιτζάνες με φέτα στο φούρνο
