Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Kansas Metropolis Chiefs at Contemporary Orleans
David77 8.1.2021 6:33
Is it year for the Patriots toward get started
David77 8.1.2021 6:32
Charvarius Ward guarantees his self-proclaimed
David77 8.1.2021 6:31
Charvarius Ward ensures his self-proclaimed lumpis
David77 8.1.2021 6:27
Knee-Jerk Reactions: Colts employ huge minute 50 %
David77 8.1.2021 6:27
Cowboys vs. 49ers ultimate problems short article
David77 8.1.2021 6:25
Bengals waive Takk McKinley and minimize Ohea
David77 8.1.2021 6:24
Panthers vs Lions: 4 issues with Delight of Detroi
David77 8.1.2021 6:24
Countless numbers demonstrate up for AFC East winn
David77 8.1.2021 6:22
Broncos announce 7 days 11 will be remaining house
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:46
Falcoholinks: All the Falcons information oneself
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Jaguars husband or wife with Duval County Manager
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Silver Minings: Postgame response just after Raide
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:43
2020 Houston Texans Activity Working day Reside: T
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:42
The Steelerschecklist of harm grows likely into 7
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:41
Seahawks GM John Schneider incorporates performed
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:40
Pod-TST: Recuperating against Rams reduction towar
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:38
Panthers 23 Falcons 16: 8 winners versus Carolina
Jeremiah 3.12.2020 9:22
Bengals cornerback Adam Jones pleads guilty to
Jeremiah 3.12.2020 9:21
Teams without a bye have a tough road to the Super
Jeremiah 3.12.2020 9:20
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μιλφέιγ με φράουλες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Είναι τόσο εύκολη, όσο εύκολα τρώγεται! H  δε κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι μια βασική κρέμα που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στα γλυκά μας.

Συστατικά

Για το φύλλο

  • 2 φύλλα σφολιάτας ή τρία φύλλα έτοιμα φύλλα σφολιάτας ψημένα
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της σφολιάτας
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2κ.σ. ζάχαρη άχνη και μία βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρ.)

 Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 4 κ.σ. κορν φλάου
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 2 βανίλιες ή φασόλι βανίλια
  • 2 κούπες γάλα
  • 2-4 κροκάδια αυγών
Οδηγίες

 

 

        

Για το φύλλο

  1. Σε λαδωμένο ταψί του φούρνου, απλώνουμε τη σφολιάτα  και την αλείφουμε με το βούτυρο και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη αν θέλουμε.
  2. Τρυπάμε καλά την επιφάνεια της με πιρούνι για να μη φουσκώσει.
  3. Ψήνουμε στον αέρα στους 250ο 10 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε στους 150ο για άλλα 30με 35  να στεγνώσει καλά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και τετραγωνίζουμε τα φύλλα. Τα κομμάτια που περισσεύουν θα αποτελέσουν το τρίτο φύλλο της τούρτας μας.

Για την κρέμα

  1. Σε κατσαρόλα ανακατεύω το κορν φλάου, ζάχαρη, αλάτι, βανίλια, κροκάδια και ¼ κούπας γάλα.
  2. Βράζουμε το υπόλοιπο  γάλα (με τη βανίλια φασόλι, αν χρησιμοποιήσουμε) και το ρίχνουμε  μονομιάς  στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει πάνω σε χαμηλή φωτιά, για να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς  μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ανακατεύουμε χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα με τη μισή σαντιγί και έτσι παίρνουμε ένα αφράτο μείγμα.

      Συναρμολόγηση

Σαν τούρτα

  • Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε πιατέλα και πάνω τη μισή κρέμα.
  • Ξανά φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος το τρίτο φύλλο και πάνω θα βάλουμε την υπόλοιπη σαντιγί και θα στολίσουμε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.

Σε ποτήρια

  • Για μπουφέ μια καλή ιδέα είναι να τρίψουμε σφολιάτα σε ποτήρια, πάνω κρέμα και τέλος σαντιγί και στολίζουμε με φρούτα ή σιρόπι ή άχνη και κανέλα ... ..
  • Επίσης μπορούμε να μη βάλουμε στα ποτήρια σφολιάτα και να βάλουμε μόνο κρέμα-σαντιγί, φρούτα ή γλυκό κουταλιού.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το φύλλο σφολιάτας το φτιάχνουμε ή το παίρνουμε έτοιμο από το  s/m.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε και έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής «Γιώτης», αλλά εγώ σας δίνω τη γαλλική εκδοχή.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή