Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4392-krouasannei.jpg
Κρουασάν αφρός



Μοσχάρι με λαχανικά στη γάστρα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή

Ένα πιάτο μοναδικό για μπουφέ η τραπέζι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1&1/2 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο.
  • 8 πιπεριές (πράσινες,κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες) σε λωρίδες.
  • Λίγο σέλερι σε κομμάτια.
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστούνια.
  • 3 ντομάτες ώριμες σφιχτές σε φέτες χοντρές.
  • 4 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες.
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο.
  • 3 σκελίδες σκόρδο.
  • 1 ποτηράκι κρασί ροζέ η άσπρο.
  • 1/2 κούπα λάδι.
  • 5-6 ασπρομανίταρα (προαιρετικά)
  • Αλάτι, Πιπέρι.
  • 3 κόκκους μπαχάρι.
Οδηγίες
  • Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το πλένουμε καλά. Το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε καλά το κρέας με το λάδι ,σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια σοτάρουμε για λίγο, και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα η σε κάποιο σκεύος με καπάκι, και προσθέτουμε σ αυτό όλα τα λαχανικά .Προσθέτουμε αλάτι,και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και σιγοψήνουμε το φαγητό για 2 με 2&1/2ωρες .
  • Ελέγχουμε ενδιάμεσα , χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
  • Όταν το κρέας μαλακώσει αρκετά, το φαγητό είναι έτοιμο.
  • Τα λαχανικά τα περνάμε αν θέλουμε στο μπλέντερ, και τα δένουμε με κορν φλαουρ. Με αυτό τον τρόπο έχουμε μια υπέροχη σάλτσα για πιλάφι η πουρέ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό γίνεται απίθανο και με ποικιλία κρεάτων π.χ χοιρινό, μοσχάρι,και αρνί. Αν το ψήσουμε σε πήλινο η νοστιμιά του είναι μοναδική.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή