Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μοσχαρίσιο συκώτι με κρασί μαρσάλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 16 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο πιάτο με συκώτι, κρασί  μαρσάλα, μπαλσάμικο και …..ιταλικές νότες!

Συστατικά
  • Μισό κιλό μοσχαρίσιο συκώτι σε μπουκιές κομμένο
  • Μισή κούπα αλεύρι
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλ/μενο
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • Μισή κούπα κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη με λίγο κονιάκ
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Γλάσο μπαλσάμικο (προαιρ.)
Οδηγίες

 

  1. Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το αλευρώνουμε.
  2. Βάζουμε  στο τηγάνι μερικές κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά. Βάζουμε και το συκώτι με το σκόρδο  να σοταριστεί και αυτό καλά από όλες τις πλευρές.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και το αφήνουμε για λίγο πάνω στη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τέλος το γλάσο μπαλσάμικο πάνω στο συκώτι , αν βάλετε, και σερβίρουμε.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε συνταγή του Β. Δρίσκα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή