Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Κυριακή, 02 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Τα αγαπημένα μας μπιφτέκια αφράτα και πεντανόστιμα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα η ελιά.
  •    2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο, η 3 κουταλιές κουάκερ.
  •    1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.
  •    1 αυγό (προαιρετικά) το οποίο θα προσθέσουμε λίγο πριν τα ψήσουμε και τα ξαναζυμώσουμε λίγο.
  •    1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στο μούλτι.
  •    1 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι.
  •    Λίγα φύλλα μαϊντανού.
  •    Λίγη ρίγανη (Όχι πολύ γιατί πικρίζει).
  •    1 ποτηράκι κρασιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
  •    1 κουταλιά σούπας γεμάτη ξύδι.
  •    Αλάτι.
  •    Πιπέρι φρεσκοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Σένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μουσκεμένο ψωμί η κουάκερ, το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αυγό. Ζυμώνουμε πολύ καλά βουτώντας κάθε τόσο τα χέρια σε ζωμο κοτόπουλου, η νερό . Η ζύμη μας πρέπει να είναι πολύ αφράτη, αλλά όχι νερουλή.
  2. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δυο ώρες. Λίγο πριν ψήσουμε τα μπιφτέκια , προσθέτουμε το αυγό, και ζυμώνουμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα αλείφουμε με λάδι. Τα βάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό με τον ζωμό που περίσσεψε από το πλάσιμο και λίγο λάδι.
  4. Ψήνουμε σε γκριλ με αέρα για 20 περίπου λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπιφτέκια που πλάθονται μικρά και ψήνονται περισσότερο απ όσο πρέπει, δεν γίνονται αφράτα και ζουμερά.

Το αυγό μπαίνει στο τέλος για να μη σκληρύνει η ζύμη.

Το ξύδι σπάζει τις ίνες του κιμά και τον αφρατεύει.

Ο ζωμός κοτόπουλου απογειώνει τη γεύση στα μπιφτέκια. Αν δεν έχουμε, διαλύουμε σε χλιαρό νεράκι ένα βιολογικό κύβο. Τότε φυσικά θα προσέξουμε να περιορίσουμε το αλάτι που θα βάλουμε στον κιμά.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή