Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μυρωδάτο ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα ψάρι με πινελιά ασιατική, που ευωδιάζει και νοστιμίζει από το τζίντζερ και το λεμόνι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •  1 ψάρι ολόκληρο (λαβράκι, μυλοκόπι κά. )
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φλούδες λεπτές
  • 2 καρότα σε φλούδες
  • 1-2 μελιτζάνες σε καρέ
  • 1 πατάτα σε φέτες πολύ λεπτές
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • 2 πιπεριές χρωμ. ή Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρες
  • 1 ένα κομμάτι τζίντζερ φρ. τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμονόχορτο ή φύλλα λάιμ ή μυρωδικά φρέσκα ολόκληρα κλαδάκια
  • ξύσμα 1 λεμονιού και φέτες από το ίδιο λεμόνι
  • πιπεριά καυτερή προαιρ.
Οδηγίες
  1. Πλένω, καθαρίζω και σκουπίζω το ψάρι. Αλατοπιπερώνω και βάζω στην κοιλιά του τα μυρωδικά καθώς και το ξύσμα λεμονιού. Το βάζω στο πυρέξ και πάνω του φέτες λεμονιού.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω ΄καλά όλα τα λαχανικά μου, το τζίντζερ, το λάδι, αλάτι , πιπέρι.
  3. Ρίχνω τα λαχανικά μου πάνω στο ψάρι, ώστε να σκεπαστεί τελείως. Ραντίζω με λίγο λάδι.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο αρχικά για μισή ώρα σκεπασμένο με βρεγμένη λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και άλλη μισή ώρα ξεσκέπαστο στους 180ο να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστώ, Νίκη, για την νόστιμη συνταγή σου!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή