Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μυρωδάτο ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα ψάρι με πινελιά ασιατική, που ευωδιάζει και νοστιμίζει από το τζίντζερ και το λεμόνι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •  1 ψάρι ολόκληρο (λαβράκι, μυλοκόπι κά. )
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φλούδες λεπτές
  • 2 καρότα σε φλούδες
  • 1-2 μελιτζάνες σε καρέ
  • 1 πατάτα σε φέτες πολύ λεπτές
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • 2 πιπεριές χρωμ. ή Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρες
  • 1 ένα κομμάτι τζίντζερ φρ. τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμονόχορτο ή φύλλα λάιμ ή μυρωδικά φρέσκα ολόκληρα κλαδάκια
  • ξύσμα 1 λεμονιού και φέτες από το ίδιο λεμόνι
  • πιπεριά καυτερή προαιρ.
Οδηγίες
  1. Πλένω, καθαρίζω και σκουπίζω το ψάρι. Αλατοπιπερώνω και βάζω στην κοιλιά του τα μυρωδικά καθώς και το ξύσμα λεμονιού. Το βάζω στο πυρέξ και πάνω του φέτες λεμονιού.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω ΄καλά όλα τα λαχανικά μου, το τζίντζερ, το λάδι, αλάτι , πιπέρι.
  3. Ρίχνω τα λαχανικά μου πάνω στο ψάρι, ώστε να σκεπαστεί τελείως. Ραντίζω με λίγο λάδι.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο αρχικά για μισή ώρα σκεπασμένο με βρεγμένη λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και άλλη μισή ώρα ξεσκέπαστο στους 180ο να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστώ, Νίκη, για την νόστιμη συνταγή σου!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή