Ογκρατέν με πουρέ πατάτας
- 2 φακελακια ετοιμο πουρε
- 1 κουπα φρυγανια τριμμενη
- λίγο ελαιόλαδο
- 150 γρ κρεμα γαλακτος
- 150 γρ τυρι κιτρινο τριμμενο
- 1 κροκο αυγου
- 150 γρ τυρι φετα
- 3 κ.σ. γιαουρτι
- 1 κ.σ. κορν φλαουρ
- φετες γκουντα (για μια στρωση)
- μπεικον(για μια στρωση)ή
- 200 γρ κιμα μοσχαρι ή
- 200 γρ κιμα απο λουκάνικο
- 1 πιπερια ψιλοκομμενηλιγο
- Πιπερι
- Φτιαχνουμε τον πουρε συμφωνα με τις οδηγιες.(Αν θελουμε κανουμε πουρε σπιτικο)
- Προσθετουμε το τριμμενο τυρι και ανακατευουμε.
- Σε μπολ αναμιγνυουμε την κρεμα με το αλευρι πρωτα να διαλυθει, τη φετα, το γιαουρτι, τον κροκο και λιγο πιπερι.
- Αν προτιμησουμε κιμα, σοταρουμε με λιγο λαδι και την πιπερια μεχρι να ψηθει.
- Σε ταψακι βουτυρωμενο πασπαλιζουμε φρυγανια και στρώνουμε τη μιση ποσοτητα του πουρε. Απλώνουμε τις φετες τυριου και ή το μπέικον ή τον σοταρισμενο κιμα. Ριχνουμε το μειγμα με την κρεμα γαλακτος. Σκεπαζουμε με τον υπολοιπο πουρε,πασπαλιζουμε μπολικη φρυγανια, λιγο λάδι
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50 λεπτα περίπου.