Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3847-tartargeorgia.jpg
Βοδινό κρέας ταρτάρ



Πεϊνιρλάκια

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μικρά και νόστιμα πεϊνιρλάκια !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 120 γραμμάρια χλιαρό γάλα.
  • 100 γραμμάρια χλιαρό νερό.
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά.
  • 1/2 κιλό αλεύρι.
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη.
  • 1.κ.γλ.κοφτή αλάτι.
  • 4 κουταλιές λυωμένο φρέσκο βούτυρο.
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν μικρά κομματάκια.
  • 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
  • Βούτυρο φρέσκο 100 γραμμάρια για από πάνω.
Οδηγίες
  1. Χλιαραίνουμε το νερό και διαλύουμε σαυτό την μαγιά με την ζάχαρη και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να αφρίσει.
  2. Ανοίγουμε λακκούβα με το αλεύρι σε λεκάνη ,ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς,το αλάτι το λιωμένο βούτυρο και το γάλα χλιαρό,και ανακατεύουμε σιγά-σιγά παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι  να κάνουμε μια ζύμη μαλακή ,λεία.
  3. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και σκέπασμα σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
  4. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σαν μικρές βαρκούλες ,που τις γεμίζουμε με ζαμπόν και από πάνω κασέρι.
  5. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα,και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά περίπου,δεν σκουραίνει το χρώμα τους.
  6. Μόλις τα βγάλουμε βάζουμε από πάνω από το καθένα, ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται ζεστά!Γίνονται περίπου 30-32 μικρά πεϊνιρλάκια.

Μικρασιάτικα πεϊνιρλί
Πεϊνιρλί με τυριά

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα!!
Σχόλιο από nikol , Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ενα μεγαλο μπραβο!!!!η συνταγη ειναι τελεια και σε δοσολιγιες και σε νοστιμια!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2012
Ευχαριστώ Νικόλ!
Μεταφορά στην κορυφή