Πορτοκαλένιες τσιπούρες φούρνου
- 2-3 τσιπούρες καθαρισμένες και πλυμένες καλά
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο σε ροδέλες
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1/2 κούπα λάδι
- 1/2 κούπα κρασί λευκό
- Χαράζουμε τις τσιπούρες σε 2 σημεία από την κάθε πλευρά και αλατοπιπερώνουμε.
- Στην κοιλιά τους βάζουμε μαϊντανό, φύλλο δάφνης , λίγο σκόρδο, και 1-2 φέτες πορτοκάλι.
- Σε λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τα ψάρια, ροδέλες πορτοκαλιού,ξύσμα, χυμό λεμονιού, κρασί, μαϊντανο, λάδι και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τα ψάρια και ψήνουμε για άλλα 20 με 25 λεπτά, να ροδίσουν τα ψάρια.
- Ραντίζουμε ανάμεσα τα ψάρια μας με το ζουμάκι τους.