Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1799-indikorolokima1.jpg
Iνδικό ρολό με κιμά



Πρασόπιτα θεσσαλίας με τυρί και κιμά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια σύνθετη πίτα που την κάνουν στη Θεσσαλία και είναι πολύ νόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 800 γραμμάρια αλεύρι για πίτα (εγώ βάζω ΑΝΘΟΣ κόκκινο)
  • 1 μεγάλο νεροπότηρο ζεστό νερό. 
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ,
  • λίγο αλάτι.
  • Φυτίνη 1/2 ποτηριού.
  • Λάδι.
  • Νισεστές.
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
  • 1 ξερό κρεμμύδι,
  • 1/2 ματσάκι άνηθο.
  • αλάτι,πιπέρι.
  • 1 κιλό πράσα μόνο το άσπρο κομμένο ροδέλες.
  • 1/2 κιλό τυρί.
  • 2 αυγά .
Οδηγίες




  1. Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι, ρίχνουμε το νερό το λάδι το ξύδι και το αλάτι. Το ζυμώνουμε καλά να βγάλει μέσα φουσκάλες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι, πρέπει να γίνει μια στρωτή ζύμη κατάλληλη για φύλλο.
  2. Το χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια και μετά το κάθε μπαλάκι σε 5 μικρότερα. Πλάθουμε το καθένα χώρια και τα ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια.
  3. Λιώνουμε 1/2 ποτήρι φυτίνη και αλείφουμε με αυτήν τα φυλλαράκια και τα ενώνουμε 5 -5,το ένα πάνω στο άλλο και το τελευταίο καπάκι. Τα πατάμε να ενωθούν ,τα βάζουμε σε δίσκο σκεπασμένα με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
  4. Κόβουμε τα πράσα ροδέλες και τα ζεματάμε 10 λεπτά .Τα στραγγίζουμε.
  5. Ζυμώνουμε τον κιμά με 1/2 ποτήρι νερό να μαλακώσει. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2-3 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε με τα πράσα. Τα γυρίζουμε καλά και προσθέτουμε τον άνηθο αλάτι ,πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό για να βράσουν καλά.Τα κρυώνουμε και προσθέτουμε το τυρί με τα 2 χτυπημένα αυγά. Έτσι έχουμε έτοιμη την γέμιση.
  6. Παίρνουμε τις ομάδες των φύλλων και ανοίγουμε φύλλα με ανακατεμένο αλεύρι και νισεστέ. Τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί το πρώτο και δεύτερο φύλλο ραντισμένα με λάδι ανάμεσα .Βάζουμε το τρίτο φύλλο αλλά δεν βάζουμε λάδι αλλά το 1/2 της γέμισης που την απλώνουμε παντού .Βάζουμε το τέταρτο φύλλο με λάδι πάλι ραντισμένο και προσθέτουμε το πέμπτο στο οποίο θα βάλουμε την υπόλοιπη γέμιση και όχι λάδι. Βάζουμε το έκτο φύλλο το ραντίζουμε κι αυτό με λάδι και βάζουμε και το τελευταίο από πάνω.
  7. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι ανακατεμένο με λίγη φυτίνη και το ρίχνουμε επάνω στο τελευταίο φύλλο.
  8. Χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ζητάμε πάντα αλεύρι για φύλλο.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη, σημασία έχει και το μέγεθος του νεροπότηρου που μετράμε το νερό ,γιαυτό το γράφω.

Παρόμοια συνταγή: Πρασοκιμαδόπιτα

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011
πολυ ωραια η Πιτα σου Ειρηνη για στα χερακια οσυ!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011
Εξαιρετική!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια και με πολύ κόπο, όπως όλες οι χειροποίητες πίτες! Μπράβο!!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λεπτομερεστατη πριγραφη συνταγης,υπεροχο αποτελασμα,εχω φοβερη αδυναμια στις χειροποιητες πιτες ολων των ειδων.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011
Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια!
Σχόλιο από mpia , Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
EIMAI ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ... ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΙΤΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ... ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΤΙΣ ΠΙΤΕΣ.... ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΩ.... ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ... ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ .... ΜΠΡΑΒΟ...
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νομίζω οτι ήρθε η ώρα να πάρω πλάστη!!!Τέλεια η πιτούλα Ειρήνη μου!
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/prasokimadopita-ths-sofias.htmlεινα σαν ξαδελφακια με τη δική μου αλλα στο κοψιμο σου δινω αριστα!
Μεταφορά στην κορυφή