Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2812-sokolateniakardia.jpg
Σοκολατένια καρδιά



Ψητή γαλοπούλα με κρούστα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι φαγητό νόστιμο, εμφανίσιμο και διαιτητικό συνάμα. Κατάλληλο και για μπουφέ.

Συστατικά

 

  • 1 στήθος γαλοπούλας 1,5 κιλό περίπου.

 

Για την κρούστα

  • 1 κούπα σουσάμι,
  • 1 κούπα φρυγανιά,
  • 1 κ.σ.ανάμικτα πιπέρια τριμμένα,
  • 4-5 κ.σ. κόκκους από κόκκινο και πράσινο πιπέρι,
  • 3 κ.σ.σιναπόσπορο,
  • 1κ.σ. μουστάρδα,
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • λάδι τόσο όσο να γίνει μια πυκνή μάζα
Οδηγίες

  1. Αλατίζω τη γαλοπούλα και τη βάζω σε ένα ταψάκι λίγο μεγαλύτερο από το μήκος της γαλοπούλας.
  2. Ανακατεύω όλα τα υλικά της κρούστας, ώστε να έχουμε ένα μείγμα που να στέκεται.
  3. Απλώνω επάνω το μείγμα της κρούστας σε στρώμα αρκετά παχύ ώστε να την καλύψει τελείως, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.
  4. Φτιάξτε περισσότερη κρούστα από όσο λέω, αν είναι μεγαλύτερη η γαλοπούλα.
  5. Χωρίς υγρά καθόλου τη ψήνουμε ξεσκέπαστη στο φούρνο στους 180 ο για 45 λεπτά-1 ώρα ανάλογα το βάρος
  6. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε κανένα τέταρτο και μετά τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα σε φέτες με σάλτσα μουστάρδας.
  7. Όταν θα κόβουμε, η κρούστα θα «σπάει» , αλλά η κρούστα θα έχει κάνει τη δουλειά της, θα έχει νοστιμίσει και θα έχει κάνει μαλακό το κρέας. Η νοστιμιά της κρούστας άλλο πράγμα
Σάλτσα  μουστάρδας
Ετοίμασα με λίγη κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά στην οποία προσέθεσα 3 κουταλιές
μουστάρδας dijon με ολόκληρα τα σποράκια του σιναπιού.
Δεν την άφησα να βράσει για να μην δέσει πολύ, ίσα να ζεσταθεί αρκετά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρείται και στο ψυγείο για λίγες μέρες. Γίνεται και ωραία σάντουιτς με διάφορα μέσα και τα παίρνουμε στο σχολείο ή το γραφείο ή στην εκδρομή.
. Έτσι μας λέει η Τίνα του hungry που είναι δική της συνταγή.
Ακόμα και τα Χριστούγεννα το κάνω αντί της κλασικής γεμιστής, με χώρια γέμιση. Το στήθος της γαλοπούλας είναι σκληρό κρέας, γιατί είναι άπαχο. Με αυτόν τον τρόπο κλεισμένο μέσα στην κρούστα, ψήνεται χωρίς να εξατμίζονται τα υγρά του και γίνεται λουκούμι.
Το συνοδεύω με λαχανάκια Βρυξελλών βρασμένα και σοταρισμένα.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή