Ρολό με κιμά και αυγά
- 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
- 2 αυγά
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικου μουσκεμένο και καλά στιμμένο.
- Μαιντανός ψιλοκομμένος.
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο.
- 2 σκελίδες σκόρδου λυωμένες.
- 1 κουτάκι μανιτάρια μικρό κομμένα ψιλά κομμάτια.
- Αλάτι, πιπέρι,ρίγανη,
- 6 αυγά βραστά σφιχτά.
Για τις πατατούλες:
- μουστάρδα σκόνη,πιπέρι ,πάπρικα,κάρυ ,θυμάρι ,λάδι.
Για την κρούστα :
- 1 κύπελο γιαούρτι ,
- 1 αυγό ,
- μια χούφτα φρυγανιά τριμμένη ,και
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο ,(κεφαλογραβιέρα η άλλο κάτι).
- Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υλικά που αναφέραμε ,τον στρώνουμε σε παραλληλόγραμο σχήμα σε λαδόκολλα και αραδιάζουμε μέσα τα αυγά. Κλείνουμε τον κιμά ,με την βοήθεια λαδόκολλας και τον τοποθετούμε στο ταψί.
- Καθαρίζουμε καλά τις πατατούλες και τις πλένουμε, τις αλείφουμε με αλάτι , πιπέρι, λίγο κάρυ, λίγη πάπρικα ,λίγο θυμάρι, και λίγη σκόνη μουστάρδας. Στο τέλος βάζουμε και λάδι ,τις τοποθετούμε στο ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό.
- Ψήνουμε 3/4 της ώρας σκεπασμένο και μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ,και την λαδόκολλα ,και αλείφουμε με την σάλτσα το ρολό και το ψήνουμε άλλη μισή ώρα περίπου η ώς ότου ροδοκοκκινίσει το ρολό μας.
Έβαλα φέτα τυρί στην κρούστα ,γιατί αυτήν είχα.