Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Σαγανάκι με σουτζούκι,αυγά και τυρί

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το σαγανάκι αυτό με σουτζούκι, πιπεριές, ντομάτες, τυρί και αυγά είναι ένας απίθανος ανατολίτικος μεζές για μερακλήδες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2-3 άτομα
  • Λίγο λάδι
  • Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκ.σκόρδο στην πρέσα
  • 4 πιπεριές κέρατο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλ/νες σε καρέ
  • 1 κ.γλ. ξερό τριμμένο κόλιανδρο
  • 150 γρ. ψιλ/νο σουτζούκι καλής ποιότητας ή και 2 είδη από σουτζούκι το απαλό και το καυτερό.
  • 100 γρ. κασέρι ή φέτα ή γραβιέρα
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 αυγά

Συνοδευτικά πιτάκια

  • Πίτες μίνι για σουβλάκια ή φέτες χωριάτικου ψωμιού, αλειμμένες με λάδι, σκόρδο, θυμάρι ξερό, πάπρικα ,μαυροκούκι και αλάτι.
Οδηγίες

 

  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κόλιανδρο για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά
  2. Μετά ρίχνουμε το ξύσμα, το σουτζούκι, ανακατεύουμε και  προσθέτουμε και το τυρί,  βάζουμε και τα αυγά και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.
  3. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
  4. Για τις πίτες: Αλείφουμε τις πίτες ή φέτες ψωμιού  με λάδι, σκόρδο φρέσκο, τριμ. θυμάρι, πάπρικα και σουσάμι και ψήνουμε στους 180ο για περίπου 10 λεπτά ή και στο γκριλ και σερβίρουμε με το σαγανάκι.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο και πικάντικο το σαγανάκι Ηλιάννα!!Ωραία παρουσίαση,μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή