Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

nike zapatillas mujer
JerryPetty 20.4.2018 3:26
adidas nmd womens
JerryPetty 20.4.2018 3:24
asics gel lyte
JerryPetty 20.4.2018 3:23
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σφολιάτα χειροποίητη.

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011
none
Περιγραφή

Με αυτό το φύλλο, μπορούμε να κάνουμε τις περισσότερες πίτες μας, είναι αφράτο και πολύ τραγανό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι.
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό.
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι.
  • 1 κουταλάκι αλάτι.
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέκιν.
  • Βούτυρο φυτίνη.
  • Νισεστέ και αλεύρι μαζί ,για το άνοιγμα του φύλλου.
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι,και κάνουμε μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε το λάδι,και τρίβουμε με τις παλάμες μας το μείγμα, να γίνει ψυχουλιαστό,και να πάρει το λάδι. Προσθέτουμε το νερό αλάτι, ξύδι, και μπέκιν, και κάνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη μας να κάνει φουσκάλες. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα, και την αφήνουμε να περιμένει 1 ώρα.
  2. Μοιράζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε ένα σε μακρύ μπαστούνι ,και κόβουμε 5 μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε με νισεστέ και αλεύρι, 5 φυλλαράκια, στο μέγεθος ενός ρηχού πιάτου του φαγητού.
  3. Αλείφουμε το κάθε ένα χωριστά με μπόλικο βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου .
  4. Τοποθετούμε ,το ένα επάνω στο άλλο και ενώνουμε το πρώτο φύλλο , με το τελευταίο, το οποίο δεν βουτυρώνουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε σε δίσκο στο ψυγείο για μια ώρα. Με τον ίδιο τρόπο, κάνουμε και το άλλο μπαστούνι. Ανοίγουμε τα 5 πρώτα φύλλα σε ένα μεγάλο φύλλο, με νισεστέ όποτε χρειάζεται.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο να εξέχει από το ταψί Βάζουμε το μείγμα που θέλουμε για την πίτα μας, και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο που ανοίξαμε κατά τον ίδιο τρόπο, με τα άλλα 5 φύλλα.
  6.  Κάνουμε κόθρο, φέρνοντας το περίσσευμα του κάτω φύλλου στο επάνω. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην πανιάσει το φύλλο, και να γίνει τραγανό,θέλει καλό ψήσιμο η πίτα, και να μην έχει υγρά. Δεν λιώνουμε το βούτυρο, που χρησιμοποιούμε στο φύλλο, για να πάρει αρκετό , και να γίνει αφράτο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή