Σουηδικά κεφτεδάκια
- 450 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
- 100 γρ. μπέικον καπνιστό
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ½ φέτα μπαγιάτικο ψωμί
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι κοφτό μπαχάρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμό πουλερικών
- 1 φλ. Κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. Άνηθο ψιλοκομμένο
- Πολτοποιούμε το μπέικον και το ανακατεύουμε με τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό.
- Βάζουμε το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι ζυμώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια μικρά σαν καρύδια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να πάρει λίγη βράση, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με λίγο μπαχάρι και τον άνηθο.
H φωτογραφία από τη Vasiliki Ver!
Πάει η δίαιτα.
Που να έβλεπα και την φωτό.
Μπράβο σου!!!!!!!
Πολύ νόστιμα,μπράβο!!