Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Συκώτι μοσχαρίσιο ψητό

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Μαριναρισμένο σε γάλα που εξουδετερώνει πολύ την έντονη μυρωδιά του.Με πάπρικα ,ρίγανη και λεμόνι γίνεται πολύ νόστιμο !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα
  • ½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο σε φέτες
  • ½ λίτρο γάλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • χυμός από 1-2 λεμόνια.
Οδηγίες
  1. Σε βαθύ μπολ βάζουμε το συκώτι με γάλα και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο καλά σκεπασμένο.
  2. Στραγγίζουμε το συκώτι, το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας , το αφήνουμε να στεγνώσει για λίγα λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά κάθε πλευρά ,πασπαλίζουμε με πάπρικα πολύ καλά τις φέτες ,ρίχνουμε την ρίγανη .
  4. Ρίχνουμε σε ταψάκι το λάδι ,τοποθετούμε το συκώτι και
  5. ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά γυρίζοντάς το μια δυο φορές να ροδίσει.
  6. Αφού ψηθεί το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε 5 λεπτάκια πριν το κόψουμε.
  7. Σερβίρουμε το ζουμερό και γευστικό συκώτι με αρκετό χυμό λεμονιού και σαλάτα εποχής.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να λαδώσουμε το συκώτι , να το τοποθετήσουμε στη σχάρα της κουζίνας και να το ψήσουμε στο γκριλ βάζοντας από κάτω ένα ταψάκι να μαζέψει τα υγρά που θα βγάλει ...επίσης να το ψήσουμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά .

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή