Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα σοκολατένια με Οreo

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 09 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Εύκολη και γρήγορη σοκολατίνα, ορεοφτιαγμένη! Πιο σοκολατένια δε γίνεται.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
12 κομμάτια
  • 25 μπισκότα ορεο γεμιστά θρυμματισμένα ψιλά στο μπλέντερ
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 50 γραμ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα ωμή τριμμένη στο μπλέντερ ψιλά.

Για τη γέμιση γκανάς

  • 600 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 35% λιπαρά
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 συσκευασία μίνι ορεο μπισκότα
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε να χλιαρύνει. Ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα και φιστίκια και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά.
  2. Σε μια φόρμα δακτυλίδι 24 εκ. ή ένα τσέρκι , ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου, το πατάμε ελαφρά να απλωθεί στη βάση της φόρμας και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά ακόμα και στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση μας.
  3. Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα και τις 2 κ.σ. μέλι.
  4. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι πριν να αρχίσει να βράζει. Τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και την αφήνουμε για 2-3 λεπτά χωρίς να την ανακατέψουμε. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα σιλικόνης αρχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά πρώτα για λίγο το κέντρο της σοκολάτας και στη συνέχεια γύρω γύρω μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η γκανάζ .
  5. Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη γκανάς στη μπισκοτένια μας βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  6. Για να τη σερβίρουμε αφήνουμε 10 περίπου λεπτά εκτός ψυγείου. Τη στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή με τριμμένη κουβερτούρα και άχνη ζάχαρη.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να ακολουθήσουμε τον τρόπο παρασκευής της γκανάζ όπως το γράφω, για να έχουμε μια ομοιογενή, γυαλιστερή κρέμα

Για να αφαιρέσουμε το τσέρκι από την τούρτα μας, βρέχουμε το μαχαίρι μας σε καυτό νερό και το περνάμε περιμετρικά της τούρτας. Επίσης με αυτόν τον τρόπο κόβονται πολύ ωραία κομμάτια.

Η συνταγή από το oreo cookieng και την Αργυρώ.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή