Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Tρίγωνα Θεσσαλονίκης

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια συνταγή παρόμοια με αυτήν των τριγώνων Πανοράματος μεγάλα και μικρά, φτιαγμένα βήμα βήμα!

Συστατικά
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • Μισό πακέτο βούτυρο ,  περίπου 130 γραμ. λιωμένο
  • Φιλέ αμυγδάλου καβουρντισμένο

           Γέμιση

  • 2 κούπες γάλα
  • 5 κ.σ. κορν φλάου
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 2 βανίλιες ή 1 βανίλια φασόλι που έχουμε κόψει στη μέση και έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους της και τις έχουμε βάλει στην κρέμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος που την κτυπάμε σε σαντιγί (προαιρ.)

             Σιρόπι

  • 1 κούπα νερό
  • 1.5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες

       Για την κρέμα

  1. Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα, για να κρυώνει στο ψυγείο
  2. Σε κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε στη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους με λίγο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάου και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε και το έχουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε την κασταρόλα μας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα μας να ζεσταθεί λίγο. Ρίχνουμε μονομιάς το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά το μείγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4.  Βάζουμε στην επιφάνεια της κρέμας μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
  5. Αν θέλουμε,  κτυπάμε την κρέμα γάλοκτος  σε σαντιγί και όταν έχει κρυώσει η κρέμα μας την ανακατεύουμε  με την σαντιγί για ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα.

        Τα τρίγωνα

  1. Για τα μεγάλα τρίγωνα θα χρησιμοποιήσουμε 1 φύλλο κρούστας, για τα μικρά το μισό φύλλο.
  2. Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και αλείφουμε το μισό με βούτυρο και κάνουμε ένα δίπλωμα. Στη συνέχεια στο νέο κομμάτι πάλι βουτυρώνουμε το μισό και διπλώνουμε. ¨Εχουμε μια λωρίδα τώρα, που την βουτυρώνουμε και αυτήν.
  3. Διπλώνουμε σε τρίγωνα όπως δείχνουν οι φωτογραφίες. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με  την τελευταία διπλωμένη άκρη προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε και την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180ο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Tην ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε, άν θέλουμε να φτιάξουμε τα μικρά τρίγωνα, αλλά με το μισό φύλλο κρούστας.
  4. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μπορούμε να τα φυλάξουμε και σε μεταλλικό κουτί σκεπασμένα για λίγες μέρες.
  5. Με ένα πριονωτό μαχαίρι και με προσοχή χαράζουμε το επάνω μέρος και αφαιρούμε ένα μέρος από το εσωτερικό του τριγώνου. Αν θέλουμε μπορούμε να μην αφαιρέσουμε το εσωτερικό του τριγώνου, αλλά με το μαχαίρι χαράζουμε το επάνω μέρος και πιέζουμε με τη λάμα του μαχαιριού το εσωτερικό προς τα τοιχώματα ώστε να μείνεις χώρος για να γεμίσουμε τα τρίγωνα.
  6. Τώρα έχουμε φτιάξει χωνιά που είναι έτοιμα να τα γεμίσουμε με την κρέμα αφού τα σιροπιάσουμε πρώτα.

 



Για το σιρόπιασμα των τριγώνων

  1. Βράζω τη ζάχαρη με το νερό για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στο τέλος ρίχνω και το λεμόνι.
  2. Αφήνω το σιρόπι να στο πλάι της φωτιάς για 5 λεπτά.
  3. Παίρνω ένα τρίγωνο και το ρίχνω στο σιρόπι, φροντίζοντας να πάει και στο εσωτερικό του σιρόπι. Το γυρίζω αμέσως και από την άλλη πλευρά και με τη βοήθεια του πιρουνιού το αφαιρώ από την κατσαρόλα. Έτσι κάνω για όλα. Η όλη διαδικασία δεν κρατά περισσότερο από μισό λεπτό για το καθένα τρίγωνο.
  4. Βάζω σε πιάτο τα σιροπιασμένα τρίγωνα με το άνοιγμα προς τα κάτω να στραγγίσουν για λίγο και να κρυώσουν.

         Συναρμολόγηση

  1. Όταν τα υλικά μας έχουν κρυώσει, τότε βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα χωνάκια μας μικρά ή μεγάλα όπως δείχνουν και οι φωτό.
  2. Ραντίζουμε τα τρίγωνα μας με αμυγδαλάκι και είναι έτοιμα! Τα φυλάμε στο ψυγείο χωρίς να τα σκεπάσουμε.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η σαντιγί μέσα στην κρέμα την κάνει πιο αφράτη, μπορούμε όμως κάλλιστα να την αφαιρέσουμε.
  • Τα τρίγωνα ψημένα αλλά χωρίς σιρόπιασμα διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί κλειστά αρκετές μέρες.
  • Η κρέμα επίσης διατηρείται στο ψυγείο, καθώς και το σιρόπι.
  • Τα τρίγωνα φτιαγμένα στο ψυγείο μαλακώνουν, εγώ όμως κάνω κάτι άλλο.
  • Έχω τα υλικά μου στο ψυγείο και τα ετοιμάζω την στιγμή που θέλω να τα προσφέρω.
  • Έχω την κρέμα σε κορνέ μέσα στο ψυγείο, ζεσταίνω και το σιρόπι, σιροπιάζω τα τρίγωνα τα γεμίζω και τα προσφέρω.
  • Το βούτυρο που θα βάλουμε , όπως και σε όλα τα γλυκά ταψιού με φύλλο κρούστας, το καθαρίζουμε από τις πρωτεΐνες γάλακτος ή παίρνουμε έτοιμο καθαρισμένο βούτυρο από το σούπερ μάρκετ. Για να το καθαρίσουμε το ζεσταίνουμε πρώτα και στη συνέχεια αφαιρούμε με ένα κουτάλι και προσοχή το βούτυρο που είναι στην επιφάνεια και πετάμε τις πρωτεϊνες που μένουν κάτω. Αυτό το κάνουμε για να παραμείνει τραγανό το φύλλο μας και να μην νοτίσει.
  • Δεν είναι δύσκολη συνταγή, απλά θέλει τον τρόπο της και λίγη προσοχή!
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 31 Οκτώβριος 2010
Πράγματι τέλεια! να είχα ένα τώρα!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 31 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ναι Ιωαννα ειναι πολυ ωραια συνταγη και πεντανοστιμα τα τριγωνα αυτα!!
μπραβο Ηλιαννα παντα τετοια!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 31 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!!! Και η συνταγή και η σίγουρη νοστιμιά τους και η αναλυτική καταπληκτική παρουσίασή τους!! Μπράβο!!!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 31 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πω πω πω!!!τι να πω?τα ειπες και τα εδειξες τοσο αναλυτικα ,αν επιχειρησει καποιος να τα κανει δεν υπαρχει περιπτωση λαθους,τελεια ειναι,και η κρεμα με την σαντιγι πραγματι αφρατευει,και σωστο αυτο που ειπες ,δεν θελει κοπο,θελει τροπο!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν υπάρχουν λόγια όχι μόνο για την τόσο γλυκιά συνταγή όσο για τη λεπτομερέστατη εκτέλεσή της(όπως πάντα) απο την Ηλιάννα!!!!σευχαριστούμε και φυσικά τα 5 σκουφάκια είναι πολύ λίγα
Σχόλιο από Πολυάνθη , Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απο τα πιο αγαπημενα μου γλυκα....νοστιμα πολυ!!!!!!!!!!!!!1
Μεταφορά στην κορυφή