Τυροκαυτερή
- 2-3καυτερές μακριές πράσινες πιπεριές
- Μισό κιλό φέτα μαλακή
- Μισή κούπα ή λιγότερο λάδι
- Λίγο ξύδι
- Πιπέρι (προαιρ.)
- Τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις ξεφλουδίζουμε.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το λάδι, το ξύδι και τις πιπεριές αφού τους βγάλουμε τα σπόρια και πολτοποιούμε το μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και ρίχνουμε και το τυρί λιωμένο με το πιρούνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το λάδι μπορεί να είναι αυτό του τηγανίσματος.
Αντί για φέτα, βάλτε μισή φέτα και μισό κατίκι ή μόνο κατίκι για πιο λάιτ αποτέλεσμα.