Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

代办教育部认证学历斯特林大学Stirling毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:15
代办教育部认证学历斯旺西大学Swansea毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:14
代办教育部认证学历伦敦大学皇家霍洛威学院RHUL毕业证材料Q@微744043126专业制作英...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:13
代办教育部认证学历拉夫堡大学LU毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:13
代办教育部认证学历圣安德鲁斯大学St Andrews毕业证材料Q@微744043126专业制...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:12
代办教育部认证学历考文垂大学Coventry毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:10
代办教育部认证学历桑德兰大学UoS毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:09
代办教育部认证学历伦敦艺术大学UAL毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:08
代办教育部认证学历萨里大学Surrey毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:07
代办教育部认证学历邓迪大学UoD毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:05
代办教育部认证学历贝尔法斯特女王大学QUB毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:05
代办教育部认证学历雷丁大学UoR毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:04
代办教育部认证学历萨塞克斯大学Sussex毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:04
代办教育部认证学历莱斯特大学Leicester毕业证材料Q@微744043126专业制作英国...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:02
代办教育部认证学历兰开斯特大学Lancaster毕业证材料Q@微744043126专业制作英...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:01
代办教育部认证学历纽卡斯尔大学NCL毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:59
Wo kann ich Rohypnol 2 mg rezeptfrei online bestel
stjarnapotekse 23.9.2023 23:59
代办教育部认证学历卡迪夫大学Cardiff毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:59
代办教育部认证学历华威大学Warwick毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:57
代办教育部认证学历伦敦玛丽女王学院QMUL毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2060-manitaropita11.jpg
Μανιταρόπιτα



Τυρόπιτα αφράτη σαν σουφλέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Πολύ αφράτη, ελαφριά και νόστιμη πίτα σαν σουφλέ. Ο χυλός κάνει τραγανό το φύλλο σαν σπιτικό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μεγάλο πυρέξ ή ταψί
  • 10 φύλλα κρούστας ή ένα πακέτο
  • ½ ποτήρι λαδι

Για το χυλό

  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • 2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 220 γρ, ή 1 και1/2 κούπα αλεύρι (δοσομετρική)

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια του νες καφέ τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη με τα χέρια
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κατίκι ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • πιπέρι
Οδηγίες
  1. Για τη γέμιση: Σε μπολ ρίχνω το ρεγκάτο, τη φέτα, το κατίκι, την πάπρικα και πιπέρι και λίγο αλατάκι.
  2. Για το χυλό: Σε μπολ βάζω το γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να φτιάξω ένα ελαφρύ, αραιό χυλό, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Μπορεί να μην το πάρει και όλο το αλεύρι, δείτε να είναι αραιός ο χυλός. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Αλείφω με λίγο λαδι ένα ταψί ή πυρέξ. Λαδώνω το το ταψι και στρώνω 1 φύλλο , ελαφρώς λαδωμένο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Απλώνω επάνω του τη μισή ποσότητα χυλού.
  4. Πάνω στο χυλό βάζω άλλα 4 φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα-ένα και σουρωμένα ελαφρά, ώστε να πάρει σε πλάτος και μήκος το κάθε φύλλο. Αδειάζω τη γέμιση του τυριού και την στρώνω. Γυρίζω όλα τα φύλλα πάνω στη γέμιση, τα λαδώνω ελαφρά.
  5. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδωμένα ελαφρά ένα-ένα και λίγο σουρωμένα, στριμώχνω τα φύλλα τα μπουν στα τοιχώματα και κάτω από την πίτα και να ασφαλίσουν την πίτα μας.
  6. Καλύπτω την πίτα με τον υπόλοιπο χυλό και τη χαράζω σε ελαφρά με το μαχαίρι ώστε να ξεχωρίσω τα κομμάτια όταν ψηθεί η πίτα.
  7. Την ψήνω για 1 ώρα ή και παραπάνω ανάλογα το είδος και το μέγεθος του ταψιού, ώστε να ροδίσει καλά. Την αφήνω να ξεκουραστεί λίγη ώρα και μετά τη σερβίρω.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ποτήρι είναι 300 ml
  • Το ταψί κανονικά πρέπει να είναι μεγάλο, ορθογώνιο και μεταλλικό με διαστάσεις 30 x 40 εκ., εγώ όμως είχα το μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ και έκανα τη δουλειά μου. Έσείς αν έχετε ένα μεταλλικό να το προτιμήσετε γιατί εκεί ψήνονται καλύτερα οι πίτες και κυρίως το κάτω μέρος της πίτας γίνεται πιο τραγανό. Αν ψήσετε σε πυρέξ, τότε να το βάλετε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου σας και προς το τέλος , τελείως κάτω στο φούρνο για να ροδίσει το κάτω μέρος της πίτας.
  • Να μπει λίγο λάδι ανάμεσα στο φύλλα.
  • Διατηρείται τραγανή και την επόμενη μέρα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή