Χυλοπίτες χειροποίητες
- 400 γρ. αλεύρι
- 3 κρόκους αβγού
- 3 αβγά ολόκληρα
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.γ. αλάτι
- Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας.
- Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τους κρόκους, τα αβγά, το αλάτι και το λάδι.
- Τα ζυμώνουμε καλά και το κάνουμε ρολό.
- Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Το ανοίγουμε σε φύλλο και πάντα βάζουμε αρκετό αλεύρι να μην κολλάει.
- Το ανοίγουμε σε φύλλο 1 mm
- Το κάνουμε ρολό και κόβουμε σε πολύ στενές λωρίδες
- Τα στεγνώνουμε λίγο 20 λεπτά περίπου
- Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει
- Σερβίριτε με κοκκινιστά φαγητά