Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Ζαμπονοτυρόπιτα με μανιτάρια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 17 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Αγαπημένη συνταγή για έναν μπουφέ ή τραπέζι που κανείς δεν αντιστέκεται. Το πλέξιμο της δίνεις ωραιότερη εμφάνιση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 πλεξούδες
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 300 γραμ . ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστά σε κυβάκια
  • 350 γραμ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο
  • 1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια στραγγισμένα και σκουπισμένα σε φέτες
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 5 φέτες μπέικον ( προαιρ.) ψιλ/νο
  • Λίγο τυρί φέτα τριμμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 1 αυγό
Οδηγίες
  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το ζαμπόν, το κασέρι, τα μανιτάρια, το τυρί κρέμα, τη φέτα, την πιπεριά, το μπέικον και το ασπράδι του αυγού. Τη γέμιση αυτή τη χωρίζουμε στη μέση ώστε να γεμίσουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας και να έχουμε 2 πλεκτές ζαμπονοτυρόπιτες.
  2. Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας, βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο της, αφήνουμε 2 εκ. από τα πλάγια της γέμισης και χωρίζουμε σε λωρίδες λοξά τη σφολιάτας μας.
  3. Στη συνέχεια κλείνουμε τη γέμιση πανω και κάτω και τις αριστερές λωρίδες τις βρέχουμε λίγο την άκρη. Αρχίζουμε να διπλώνουμε τις λωρίδες μας, αρχίζοντας από δεξιά και εναλλάξ, δεξιά, αριστερά, μέχρι να πλεκτεί όλη η σφολιάτα. Κοιτάξτε τη συνταγή κοτόπιτα με μπεσαμέλ, και δέστε αναλυτικά το πλέξιμο.
  4. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον αραιωμένο κρόκο του αυγού με 1 κ.σ. νερό.
  5. Ψήνουμε στους 180ο περίπου ¾ της ώρας ή και παραπάνω, ανάλογα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να αφρατέψει. Την πίτα τη βάζουμε χαμηλά στο φούρνο μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάποια υλικά μπορεί να είναι προαιρετικά. Διαλέξτε εσείς σύμφωνα με τα γούστα σας, αλλά το ζαμπόν και τα τυριά τα αφήνουμε ως έχει, καθώς και το μπέικον.

Το κασέρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλο κίτρινο τυρί, εμάς μας αρέσει το συγκεκριμένο κασέρι.

Μια και στην προσπάθειά μου να επιτύχω σωστό κλείσιμο στην πίτα, ξέχασα να βγάλω φωτό το πλέξιμο, γι αυτό δέστε το στην προηγούμενη συνταγή.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή