Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2808-mousportokali.jpg
Μους πορτοκάλι



Ζυγούρι με σκορδόξιδο και καρύδια

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Παραδοσιακό φαγητό της Τρίπολης.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό ζυγούρι (μπούτι)
  • 1\2 φλ ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ. Σ.  πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Κανέλα, αλατοπίπερο
  • 1\2 φλ μηλόξυδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ καρύδια τριμμένα
Οδηγίες
  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το λάδι. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε τον πελτέ, όχι αραιωμένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κανέλα και αφήνουμε για λίγο το κρέας να σοταριστεί με τον πελτέ.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει.
  3. Εν τω μεταξύ πολτοποιούμε τα καρύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε και το ξύδι και ανακατεύουμε.
  4. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ,αφού πρώτα το αραιώσουμε με λίγη από τη σάλτσα.
  5.  Σερβίρουμε με χυλοπίτες ή πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μην αφήσετε τη σάλτσα να δέσει καλά πρίν ρίξετε το καρύδι.

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτη η γευστικη και αρωματικη συνταγη μονο με ζυγουρι μπορει να γινει Λαρα? μου αρεσει!
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011
Χρύσα μου γίνεται και με χοιρινό και του πάει πάρα πολύ.Δοκίμασέ το,είναι πολύ νόστιμο και εύκολο.Να προσέξεις μόνο να μη δέσει πολύ η σάλτσα,πριν βάλεις το καρύδι.Και μην το φας βράδυ,πέφτει βαρύ!
Μεταφορά στην κορυφή