Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

759-kalamarakia.jpg
Καλαμάρια γεμιστά



Ζυγούρι με σκορδόξιδο και καρύδια

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Παραδοσιακό φαγητό της Τρίπολης.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό ζυγούρι (μπούτι)
  • 1\2 φλ ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ. Σ.  πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Κανέλα, αλατοπίπερο
  • 1\2 φλ μηλόξυδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ καρύδια τριμμένα
Οδηγίες
  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το λάδι. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε τον πελτέ, όχι αραιωμένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κανέλα και αφήνουμε για λίγο το κρέας να σοταριστεί με τον πελτέ.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει.
  3. Εν τω μεταξύ πολτοποιούμε τα καρύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε και το ξύδι και ανακατεύουμε.
  4. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ,αφού πρώτα το αραιώσουμε με λίγη από τη σάλτσα.
  5.  Σερβίρουμε με χυλοπίτες ή πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μην αφήσετε τη σάλτσα να δέσει καλά πρίν ρίξετε το καρύδι.

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτη η γευστικη και αρωματικη συνταγη μονο με ζυγουρι μπορει να γινει Λαρα? μου αρεσει!
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011
Χρύσα μου γίνεται και με χοιρινό και του πάει πάρα πολύ.Δοκίμασέ το,είναι πολύ νόστιμο και εύκολο.Να προσέξεις μόνο να μη δέσει πολύ η σάλτσα,πριν βάλεις το καρύδι.Και μην το φας βράδυ,πέφτει βαρύ!
Μεταφορά στην κορυφή