Το σουφλέ της επιτυχίας!

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Άλλο ένα γλυκό σουφλέ που βασίστηκε στη συνταγή Clafoutis με κεράσια.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

500 γρ . κεράσια χωρίς κουκούτσια ή άλλο φρούτο ροδάκινο ή νεκταρίνια

για την κρέμα

4 αυγά
50 γρ λιωμένο βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
45 γρ . άνθος αραβοσίτου βανίλια από αυτή που βράζουμε για κρέμα .
100 γρ . αλεύρι
250 γρ . γάλα
125 γρ . κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
250 γρ τυρί κρέμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες

Για το επικάλυμμα Φλωρεντίνας

50 γρ . βούτυρο
100 γρ . ζάχαρη
50 γρ . κρέμα γάλακτος
60 γρ . αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες



Βουτυρώνουμε μια πυρέξ φόρμα .

Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί για την κρέμα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα .

Προσθέτουμε τα φρούτα από πάνω και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά .

Για τη φλωρεντίνα

Βάζουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη να βράσει για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά , γιατί φουσκώνει .
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα μέσα , ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι επάνω στο παραψημένο γλυκό .
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά .

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει , πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε .

Αν θέλουμε , κάνουμε και μια βάση με :

150 γρ . σαβαγιαρ
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο

Ζυμώνουμε τα υλικά για την βάση και το στρώνουμε στην βουτυρωμένη φόρμα και συνεχίζουμε έτσι όπως λέει η συνταγή .