Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2055-milfeiggrigoro1.jpg
Μιλφέιγ γρήγορο



Clafoutis με κεράσια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια τάρτα που φτιάχνουν στη Γαλλία, νόστιμη και απλή!!

Συστατικά

 

  • 600 γρ. κεράσια πλυμμένα, καθαρισμένα και ξεκουκουτσιασμένα
  • 3 αυγά
  • 1 ¼ της κούπας γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. εσάνς πικραμυγδάλου στη ζύμη ή 2 κουταλιές λικέρ κεράσι (κιρς)
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Για τα κεράσια

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Οδηγίες

 

  1. Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνω το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, την εσάνς και το μπέικιν ανακατεμένο στο αλεύρι. Γίνεται ένας σχετικά αραιός χυλός.
  2. Σε τηγάνι με το βούτυρο ρίχνω τα κεράσια και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω 1-2 λεπτά να καραμελώσει και κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Βουτυρώνω μια φόρμα και βάζω τα κεράσια με το λίγο ζουμάκι που έχει.
  5. Πάνω περιχύνω το χυλό και καλύπτω τα κεράσια.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο περίπου 50 λεπτά.
  7. Κάνω τον έλεγχο με την οδοντογλυφίδα, να δω αν έχει ψηθεί.
  8. Μόλις κρυώσει λίγο την αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
  9. Ραντίζω με την άχνη και σερβίρω.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Τη φτιάχνουν στην επαρχία Limouzin της Γαλλίας την εποχή της συγκομιδής των κερασιών!. Στο ίντερνετ υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές. Πήρα από το νετ ιδέες και ιδού η δική μου εκδοχή!
  • Για ταρτιέρα 30 εκ.
  • Μπορεί να γίνει και με άλλο φρούτο όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια , φράουλες. Στα ζουμερά φρούτα, ρίχνουμε περισσότερο αλεύρι.
  • Ιδέα από το joyofbaking.com

 

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πανεύκολη και δεν της λείπει τίποτα .Θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη ,οταν την κερνάς .

Και με μηλα επίσης γίνεται πολυ ωραία .Αλλα το κεράσι αλλη φινετσα .
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009
Πριν από μερικές μέρες δοκίμασα αυτή τη συνταγή.Δυστυχώς η αποτυχία ήταν κάτι παραπάνω από παταγώδης.Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα κι ενω είναι τόσο εύκολη δεν ξέρω τι έφταιξε και μου έγινε χάλια.Τελικά έμεινα μόνο με την όρεξη.Δε βάζω βαθμό γιατί η αποτυχία οφείλεται σ'εμένα.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009
Τι έγινε και δεν σου πέτυχε; Να το συζητήσουμε ή εδώ ή στο φόρουμε εκεί που συζητάμε τις συνταγές. Οι φωτό ειναι βήμα βήμα.Δε σου φούσκωσε, δε σου άρεσε στη γεύση; τι συνέβη. Θα βρούμε την ακρη αν πεις τι συνεβη. Αν δεν σου άρεσε τόσο πολύ στη γεύση, αλλάζει. Αυτό είναι;Πάντως μια άλλη πολύ καλή ιδέα είναι να φτιάξεις μισή δόση κέικ βανίλιας και να περιχύσεις τα κεράσια σου στο ταψάκι ή την ταρτιέρα , και να τα ψήσεις κανονικά. Γίνεται πολύ καλό. Από τύχει το έφτιαξα μια μέρα και έγινε πολύ καλό. Μπορείς να καραμελώσεςι με λίγη ζάχαρη πρώτα τα κεράσια στο τηγάνι, να τα στραγγίξεις και μετά να τα βάλεις στην ταρτιέρα ή ταψάκι. Πάνω του το μειγμα του κέικ.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009
Αλεξανδρα περίεργο γιατι ειναι τυφλοσουρτης .Εγω την έφτιαξα και μάλιστα με πιο λιγα κεράσια ,αλλα πάλι πέτυχε .Μηπως δεν ηταν σωστός ο φούρνος σου ,η μεγάλο το ταψί σου για την αναλογία ,υποψιάζομαι .
Σχόλιο από Ντεπι , Κυριακή, 29 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φοβερο........
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα τώρα το είδα:))))))
Με κεράσια!!!!!!!!!!!!!!!!και είναι η εποχή τους!!!πολύ ωραία εμφάνιση!!!Μπράβοοοοο!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή