Clafoutis με κεράσια
- 600 γρ. κεράσια πλυμμένα, καθαρισμένα και ξεκουκουτσιασμένα
- 3 αυγά
- 1 ¼ της κούπας γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γλ. εσάνς πικραμυγδάλου στη ζύμη ή 2 κουταλιές λικέρ κεράσι (κιρς)
- Ελάχιστο αλάτι
- Λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Για τα κεράσια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνω το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, την εσάνς και το μπέικιν ανακατεμένο στο αλεύρι. Γίνεται ένας σχετικά αραιός χυλός.
- Σε τηγάνι με το βούτυρο ρίχνω τα κεράσια και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω 1-2 λεπτά να καραμελώσει και κατεβάζω από τη φωτιά.
- Βουτυρώνω μια φόρμα και βάζω τα κεράσια με το λίγο ζουμάκι που έχει.
- Πάνω περιχύνω το χυλό και καλύπτω τα κεράσια.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο περίπου 50 λεπτά.
- Κάνω τον έλεγχο με την οδοντογλυφίδα, να δω αν έχει ψηθεί.
- Μόλις κρυώσει λίγο την αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
- Ραντίζω με την άχνη και σερβίρω.
- Τη φτιάχνουν στην επαρχία Limouzin της Γαλλίας την εποχή της συγκομιδής των κερασιών!. Στο ίντερνετ υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές. Πήρα από το νετ ιδέες και ιδού η δική μου εκδοχή!
- Για ταρτιέρα 30 εκ.
- Μπορεί να γίνει και με άλλο φρούτο όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια , φράουλες. Στα ζουμερά φρούτα, ρίχνουμε περισσότερο αλεύρι.
- Ιδέα από το joyofbaking.com
Και με μηλα επίσης γίνεται πολυ ωραία .Αλλα το κεράσι αλλη φινετσα .
Με κεράσια!!!!!!!!!!!!!!!!και είναι η εποχή τους!!!πολύ ωραία εμφάνιση!!!Μπράβοοοοο!!!!!!