Μπακαλιάρος με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017
none
Περιγραφή
Νοστιμότατος έτσι ο μπακαλιάρος μας με πικάντικη σάλτσα στο φούρνο.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 800 φιλέτο ψάρι μπακαλιάρο η οτι αλλο έχετε
- 1 μεγάλο λεμόνι τον χυμο του
- αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας
- βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- 1/8 λίτρου γάλα
- 1/8 ποτήρι κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτηράκι κρασι ασπρο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα,
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι, μαύρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, γλυκια
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας Worcestersauc
Οδηγίες
- Ξεπλύνετε τα φιλέτα ψαριών με κρύο νερο, στεγνώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αλοιφουμε με λίγο βούτυρο.
- Βαζουμε το βούτυρο να λιώσει σε κατσαρολακι, προσθέτουμε το αλεύρι και το ψηνουμε ελαφρά μεχρι να ειναι κίτρινο, ριχνουμε σταδιακά το Αλευρι και ανακατεύετε, ριχνουμε το γαλα, την κρεμα γαλακτος, το κρασι
- αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Προσθετουμε στη σάλτσα τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, προσθέστε άνηθο ή μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Βρέχουμε τα Φιλέτα με την Worcestersauce και με το χυμο λεμονι. Αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές με αλάτι και τα τοποθετούμε στο πυριμαχο σκευος και πασπαλίζουμε με την πάπρικα από πάνω.
- Ριχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα και λιγο βουτυρο εδω εκει.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο Φουρνο για περίπου 15 λεπτά στους 220 βαθμούς στη μέση του φούρνου.
Σχόλια
Υπέροχη συνταγή θα τη φτιάξω σύντομα.