Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μοσχαράκι ρολό λεμονάτο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018
none
Περιγραφή

Νόστιμο και εμφανίσιμο το μοσχαράκι μας το λεμονάτο. Ένα φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για άλλα καλέσματα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1μιση κιλό μοσχάρι ολόκληρο κομμάτι νουά ή σπαλονουά δεμένο σε σπάγκο για ωραία εμφάνιση
  •     1/4 κούπας λάδι
  •     2 πρέζες μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
  •     1 κούπα. λευκό κρασί
  •     2 σκ. σκόρδο σε φέτες
  •     1 κ.σ. κορν φλάουρ
  •     αλάτι, πιπέρι
  •     4 καρότα κομμένα σε κομμάτια
  •     2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  •     1 λεμόνι
  •     1 κύβο κρέατος
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας μας γύρω γύρω για 10′ να κάνει ωραία κρούστα.
  2. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ρίχνουμε τα σκόρδα, προσθέτουμε και τα λαχανικά. Σε 2 με 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί.
  3. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό να μισοσκεπαστεί το κρέας , βάζουμε και τον κύβο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά πάντα σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα και 15′.
  4. Μετά βγάζουμε το κρέας μας το χαράζουμε σε φέτες χωρίς να το χωρίσουμε από το ρολό,θέλουμε να είναι ενιαίο κομμάτι.
  5. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στον ζωμό του κρέατος περίπου μισή ώρα ακόμα .
  6. Αφού βράσει καλά και μαλακώσει το κρέας, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε στο κρέας. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πήξει ο ζωμός σε σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες σε πιατέλα  και την πλούσια δεμένη λεμονάτη σάλτσα του σε ένα μπολ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέχουμε η φωτιά μας να είναι χαμηλή.
Αν Χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό στο φαγητό μας.

Το σιγοψήνω στο 3 με μέγιστο της κουζίνας μου το 9

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018
Αντί για πατάτες βάλτε κρεμμύδια, διορθώστε
Μεταφορά στην κορυφή