Μοσχαράκι ρολό λεμονάτο
Νόστιμο και εμφανίσιμο το μοσχαράκι μας το λεμονάτο. Ένα φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για άλλα καλέσματα.
- 1μιση κιλό μοσχάρι ολόκληρο κομμάτι νουά ή σπαλονουά δεμένο σε σπάγκο για ωραία εμφάνιση
- 1/4 κούπας λάδι
- 2 πρέζες μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
- 1 κούπα. λευκό κρασί
- 2 σκ. σκόρδο σε φέτες
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
- 4 καρότα κομμένα σε κομμάτια
- 2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
- 1 λεμόνι
- 1 κύβο κρέατος
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας μας γύρω γύρω για 10′ να κάνει ωραία κρούστα.
- Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ρίχνουμε τα σκόρδα, προσθέτουμε και τα λαχανικά. Σε 2 με 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί.
- Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό να μισοσκεπαστεί το κρέας , βάζουμε και τον κύβο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά πάντα σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα και 15′.
- Μετά βγάζουμε το κρέας μας το χαράζουμε σε φέτες χωρίς να το χωρίσουμε από το ρολό,θέλουμε να είναι ενιαίο κομμάτι.
- Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στον ζωμό του κρέατος περίπου μισή ώρα ακόμα .
- Αφού βράσει καλά και μαλακώσει το κρέας, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε στο κρέας. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πήξει ο ζωμός σε σάλτσα.
- Σερβίρουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες σε πιατέλα και την πλούσια δεμένη λεμονάτη σάλτσα του σε ένα μπολ.
Προσέχουμε η φωτιά μας να είναι χαμηλή.
Αν Χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό στο φαγητό μας.
Το σιγοψήνω στο 3 με μέγιστο της κουζίνας μου το 9