Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3137-lemonpie.jpg
Λεμονόπιτα ή Lemon Pie



Γεμιστά …αλλιώτικα!

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 06 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι εύκολα γιατί δεν αδειάζεις λαχανικά που θέλουν το χρόνο τους και ίσως κάποια επιδεξιότητα.. Έτσι εξοικονομείς χρόνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

 

  • 1 κούπα. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 2 πιπεριές κόκκινη + πράσινη ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4-5 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • ½ κούπα. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Οδηγίες

 

  1. Σοτάρω στο λάδι για λίγα λεπτά, αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Και σταδιακά προσθέτω και τα υπόλοιπα λαχανικά, μελιτζάνα, καρότο, πατάτα, κολοκύθι, πιπεριές. Στο τέλος ρίχνω και το ρύζι.
  3. Προσθέτω την ψιλ/νη ντομάτα και το νερό και αφήνω να βράσει για 2-3 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Ρίχνω τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σε λαδωμένο πυρέξ στρώνω μια σειρά φέτες ντομάτας, ρίχνω πάνω τους λίγη ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.
  6. Ρίχνω πάνω τη γέμιση και την στρώνω ομοιόμορφα.
  7. Επάνω από τη γέμιση βάζω άλλη μια στρώση φέτες ντομάτας.
  8. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω λίγο λάδι.
  9. Ψήνω στους 180 ο περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι μας. Μπορούμε να το δοκιμάσουμε λίγο από την άκρη και να δούμε αν έχει ψηθεί.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Προς το τέλος μπορούμε να καλύψουμε τα κενά που αφήνουν οι ντομάτες, με τυρί φέτα. Όταν ψηθεί, θα είναι νοστιμότατα τα «γεμιστά» μας, που όμως δεν είναι γεμιστά!!!
  • Μπορούμε να μη σοτάρουμε τα υλικά μας στο τηγάνι, αλλά να τα ανακατέψουμε όλα μαζί εκτός από τις φέτες ντομάτας σε μια λεκάνη και να ακολουθήσουμε τη διαδικασία φέτες ντομάτας – γέμιση – φέτες ντομάτας.
  • Δεν υπάρχει καμιά διαφορά από τα κλασσικά γεμιστά.
  • Ιδέα από το Realfood.

 

Σχόλια
Σχόλιο από mamakoulina , Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Για μένα είναι ιδανική συνταγή γιατί πολύ απλά δεν τρώω στα γεμιστά το "έξω",αλλά μόνο το μέσα!!!
Σχόλιο από erotas , Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το έφτιαξα και ειναι πεντανόμιστο πολύ εύκολο και δεν χάνει καθόλου από την γεύση των κλασικών γεμιστών.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2010
Η φωτογραφία από την erota, που έφτιαξε τη συνταγή.
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 22 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη Soulli που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Parliarita , Τρίτη, 15 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Hlianna την ειχα δει κι εγω στο περιοδικο αλλα βλεποντας το εδω θα το φτιαξω ωποσδηποτε.Εξυπνο και για τα παιδια μου που ετσι κι αλλιως βγαζουν τις πιπεριες ειναι οτι πρεπει. Συγχαρητηρια!!!!!
Σχόλιο από chiotissa , Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια συνταγή!!!! εγώ τα έβαλα χωρίς ψήσιμο .Τα ονόμασα ,χαχα
Μεταφορά στην κορυφή