Γεμιστά …αλλιώτικα!
Είναι εύκολα γιατί δεν αδειάζεις λαχανικά που θέλουν το χρόνο τους και ίσως κάποια επιδεξιότητα.. Έτσι εξοικονομείς χρόνο.
- 1 κούπα. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
- 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα τριμμένη
- 2 πιπεριές κόκκινη + πράσινη ψιλοκομμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κούπα νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ μάτσο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 4-5 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- ½ κούπα. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Σοτάρω στο λάδι για λίγα λεπτά, αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Και σταδιακά προσθέτω και τα υπόλοιπα λαχανικά, μελιτζάνα, καρότο, πατάτα, κολοκύθι, πιπεριές. Στο τέλος ρίχνω και το ρύζι.
- Προσθέτω την ψιλ/νη ντομάτα και το νερό και αφήνω να βράσει για 2-3 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά.
- Ρίχνω τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Σε λαδωμένο πυρέξ στρώνω μια σειρά φέτες ντομάτας, ρίχνω πάνω τους λίγη ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.
- Ρίχνω πάνω τη γέμιση και την στρώνω ομοιόμορφα.
- Επάνω από τη γέμιση βάζω άλλη μια στρώση φέτες ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνω, ρίχνω λίγο λάδι.
- Ψήνω στους 180 ο περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι μας. Μπορούμε να το δοκιμάσουμε λίγο από την άκρη και να δούμε αν έχει ψηθεί.
- Προς το τέλος μπορούμε να καλύψουμε τα κενά που αφήνουν οι ντομάτες, με τυρί φέτα. Όταν ψηθεί, θα είναι νοστιμότατα τα «γεμιστά» μας, που όμως δεν είναι γεμιστά!!!
- Μπορούμε να μη σοτάρουμε τα υλικά μας στο τηγάνι, αλλά να τα ανακατέψουμε όλα μαζί εκτός από τις φέτες ντομάτας σε μια λεκάνη και να ακολουθήσουμε τη διαδικασία φέτες ντομάτας – γέμιση – φέτες ντομάτας.
- Δεν υπάρχει καμιά διαφορά από τα κλασσικά γεμιστά.
- Ιδέα από το Realfood.