Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ με πράσινα κολοκυθάκια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017
none
Περιγραφή

Ένα απολαυστικό κέικ και υγειινό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 5 αυγα
  •     250 ml λαδι
  •     300γρ αλευρι
  •     1 Baking powder
  •     1 κ.γλ. Σοδα
  •     2 βανιλιες
  •     400 γρ κολοκυθακια πράσινα τριμμενα
  •     300γρ ζάχαρη
  •     200 γρ φουντουκια η καρυδια ή αμυδγαλα αλεσμένα
  •     Ξύσμα από πορτοκάλι  (εγω εβαλα λεμόνι)
  •     1 κ σ Κακαο
  •     1 κουταλακι κανελα
  •     Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  •     Γλασο
  •     150 γρ κρεμα γαλακτος
  •     150 γρ μαυρη κουβερτουρα
  •     1 κ σ μέλι
  •     1 φύλλο ζελατινη
Οδηγίες
  1. Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη και τις βανιλιες αρκετά.
  2.     Προσθετουμε το λαδι, μετα το αλευρι  με την Σοδα, το κακάο, το μπέικιν, τα φουντουκια  και ανακατευουμε καλα.
  3.     Υστερα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα ανακατευουμε απαλα.
  4.     Ψηνουμε το κεικ για μια ωρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμους,αναλογα τον φούρνο
  5.     Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αλείφουμε καλα με μαρμελάδα. Αφηνουμε να κρυώσει.
  6.     Για το Γλασο
  7.     Σε κρύο νερό βάζουμε τη ζελατινη να μουλιάσει.
  8.     Βαζουμε την κρεμα γαλακτος με το μέλι  να παρει μια βράση. Ριχνουμε την κουβερτουρα ανακατεύουμε να λιώσει.
  9.     Τραβάμε από την φωτια ρίχνουμε την ζελατινη ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  10.     Αν βάλετε μαύρη σοκολάτα θα βάλετε μέσα στη κρέμα γάλακτος και 1 κ σ Βουτυρο
  11.     Απλώνουμε το Γλασο επάνω στο γλυκό και το βαζουμε στο ψυγείο
  12.     Το γλυκό σερβίρεται με σαντιγί
Λίγα μυστικά ακόμα

Το κεικ ειναι πιο γευστικο αν το αφήσετε 2-3 μερες  να τραβήξει τα αρώματα και μετά να το σερβιρουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017
πολύ αφράτο φαίνεται
Μεταφορά στην κορυφή