Κέικ με πράσινα κολοκυθάκια
- 5 αυγα
- 250 ml λαδι
- 300γρ αλευρι
- 1 Baking powder
- 1 κ.γλ. Σοδα
- 2 βανιλιες
- 400 γρ κολοκυθακια πράσινα τριμμενα
- 300γρ ζάχαρη
- 200 γρ φουντουκια η καρυδια ή αμυδγαλα αλεσμένα
- Ξύσμα από πορτοκάλι (εγω εβαλα λεμόνι)
- 1 κ σ Κακαο
- 1 κουταλακι κανελα
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- Γλασο
- 150 γρ κρεμα γαλακτος
- 150 γρ μαυρη κουβερτουρα
- 1 κ σ μέλι
- 1 φύλλο ζελατινη
- Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη και τις βανιλιες αρκετά.
- Προσθετουμε το λαδι, μετα το αλευρι με την Σοδα, το κακάο, το μπέικιν, τα φουντουκια και ανακατευουμε καλα.
- Υστερα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα ανακατευουμε απαλα.
- Ψηνουμε το κεικ για μια ωρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμους,αναλογα τον φούρνο
- Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αλείφουμε καλα με μαρμελάδα. Αφηνουμε να κρυώσει.
- Για το Γλασο
- Σε κρύο νερό βάζουμε τη ζελατινη να μουλιάσει.
- Βαζουμε την κρεμα γαλακτος με το μέλι να παρει μια βράση. Ριχνουμε την κουβερτουρα ανακατεύουμε να λιώσει.
- Τραβάμε από την φωτια ρίχνουμε την ζελατινη ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αν βάλετε μαύρη σοκολάτα θα βάλετε μέσα στη κρέμα γάλακτος και 1 κ σ Βουτυρο
- Απλώνουμε το Γλασο επάνω στο γλυκό και το βαζουμε στο ψυγείο
- Το γλυκό σερβίρεται με σαντιγί
Το κεικ ειναι πιο γευστικο αν το αφήσετε 2-3 μερες να τραβήξει τα αρώματα και μετά να το σερβιρουμε.