Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα της νεράιδας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 18 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια τούρτα υπέροχη με ροδάκινο και σμέουρα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 6  Αυγά
  • 180 γρ Ζάχαρη
  • 180 γρ Αλεύρι
  • 2 κουταλιές λαδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζαχαρη
  •  Βανίλια,  Αλάτι, Μαρμελάδα βερίκοκο  

Για τη γέμιση:

  • 1 μεγάλη κονσέρβα Ροδάκινα (825 γρ)
  • 300 γρ  Σμέουρα, κατεψυγνενα
  •  500 γρ Γιαούρτι με γευση λεμόνι
Οδηγίες

  1. Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους   σε φορμα με στεφανι (28 εκ.) βαζουμε στον πατο λαδοκολλα
  2. Κανουμε το παντεσπανι  : Χωρίστε τα αυγά και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε Τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σφίξουν Ριχνουμε και το λαδι στους   κρόκους και συνεχιζουμε το ανακατεμα   .
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το προσθετουμε  εναλλαξ  με το χτυπημένο ασπράδι αυγού στους κροκους, ανακατευουμε ελαφρα για να μην μας κοπη το ασπραδι  
  4. Ριχνουμε σε φορμα με στεφανι (28 εκ.) και ψήνουμε στους 180° C για .30 λεπτά. Αφηνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το κοβουμε δύο φορές.
  5. Στους Δύο όροφους απλώνεται τη μαρμελάδα βερίκοκο.   βαζουμε ξανα το δαχτυλιδι γυρω απο το παντεσπανι ετσι θα εχουμε μια ομηομορφη τουρτα  
  6.  Πολτοποιήστε τα σμέουρα και εξαιτίας των σπόρων ριξτετο μέσα από λεπτό κόσκινο. Στραγγίζετε τα ροδάκινα και κρατηστε  μισό ροδάκινο για διακόσμηση Τα υπολοιπα τα κανουμε πουρέ   .
  7.  Εν τω μεταξύ, βαζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακωσουν   ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Χτυπαμε 400 γρ κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξη καλλα Ζεστενουμε δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, ριχνουμε μεσα τη καλα στιμενη ζελατίνη και στη συνέχεια την προσθέτουμε στο γιαούρτι, ριχνουμε και την κρέμα σαντιγη στο γιαούρτι.ανακατευουμε ελαφρα  
  8. Χωριζουμε την κρεμα σε δύο ίσα μέρη  στο ενα βαζουμε το βατόμουρο πουρέ, και στο άλλο τον πουρέ ροδάκινου.   Στον πρωτο πατο βαζουμε την κρεμα με το ροδακινο Σκεπαζουμε με εναν πατο παντεσπανι στρωνουμε την κρεμα με τα σμεουρα Καλύψτε με το τρίτο όροφο και το βάζετε στο ψυγείο εως την αλλη μερα η για ολη  την ημερα βγαζουμε Το δαχτυλίδι   για την διακοσμηση  
  9. Χτυπαμε 100 γρ κρέμα γάλακτος με 4  κ σ αχνη μέχρι να σφίξη  διακοσμήσετε την τουρτα Και πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη  και το μισο ροδάκινο σε φέτες  


Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν πάρετε ένα γιαούρτι με γευση  λεμόνι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το φυσικό  γιαούρτι και  αν θελετε βαζετε αλλα φρουτα αλλα να ειναι δυο τα χρωματα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαπιςτώνω ότι μια θαυμάςια τούρτα οπως αυτή μπορεί να είναι παράλληλα και εύκολη!!!Μπράβο, Βιανκα!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια η νεραιδοτουρτα Μπιάνκα!!!!!
Μπράβο!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011
Βατόμουρα η σμέουρα βάζουμε ; γιατί είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο! και που βρίσκουμε κατεψυγμένα εδώ στην Ελλάδα;
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 21 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη!! Τόσο εντυπωσιακή, νόστιμη και δροσερή!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011
Ειρηνη μου εγω δεν ειπα βατομουρα!!!!!!!!!και ξερω πολυ καλλα τι ειναι τα Σμεουρα και τι τα βατομουρα
Σμέουρα η Φραμπουάζ (Framboise) (Rubus idaeus)ειναι κοκινο και σε κιρτινο χρωμα

τα
Βατόμουρα (Rubus fruticosus)ειναι αλλα

Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2019
Στη γέμιση βάζουμε 12 ζελατίνες
400 γρ κρέμα γάλακτος
120 άχνη
Μεταφορά στην κορυφή