Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κωκ ταψιού

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2015 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τώρα το αγαπημένο μας κωκ και σε άλλη μορφή, στο ταψί!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

παντεσπάνι

  • 6 αυγα
  • 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
  • 2 φλυτζανες τσαγιου φαριν απ
  • 1 κουταλια γλ. μπεικιν
  • 2-3 βανιλετα

κρεμα

  • 1 λιτρο φρεσκο γαλα
  • 2 αυγα [ελαφρως χτυπημενα ]
  • 8 κουταλιες σουπας κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια, ΟΧΙ στιγμης
  • 1 βιταμ 250γρ
  • 1 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
  • 2 βανιλετα

Γλασο (το γαλσο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το παντεσπανι με την κρεμα)

  • 2 ποτηρια νερου, νερο
  • 7 κουταλιες σουπας κακαο
  • 4 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια, κοφτες
  • 2 κουταλιες βιταμ
  • 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
  • 1-2 βανιλετα
Οδηγίες
  1. Παντεσπάνι: χτυπαω αυγα +ζαχαρη να αφρατεψουν στο μιξερ, μετα ριχνω αλευρι +μπεικιν και ανακατευω παλι.
  2. Βαζω το μειγμα σε ενα μεγαλο πυρεξ 32χ27ειναι το δικο μου, που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα και ψηνω στους 160-170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα, αναλογα το φουρνο.
  3. Κρέμα: ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα.
  4. Όταν γινει το παντεσπανι το αναποδογυριζω και βγαζω τη λαδοκολλα και το χωριζω στη μεση οριζοντια, βαζω το μισο στο πυρεξ και ριχνω μεσα την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο.
  5. Γλάσο: ολα μαζι στην κατσαρολα μεχρι να πηξουν, και το ριχνω καυτο στο γλυκο
  6. Το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο! Δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την ειδα από Νίκη Μαν.

Σχόλια
Σχόλιο από ΕΛΕΝΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ , Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειναι το αγαπημενο μας γλυκο! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Εγω από βαζω 4 ΚΣ άνθος να αραβοσίτου βανίλια και 4 ΚΣ μπανάνα και γινεται....
Μεταφορά στην κορυφή