Κωκ ταψιού
παντεσπάνι
- 6 αυγα
- 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
- 2 φλυτζανες τσαγιου φαριν απ
- 1 κουταλια γλ. μπεικιν
- 2-3 βανιλετα
κρεμα
- 1 λιτρο φρεσκο γαλα
- 2 αυγα [ελαφρως χτυπημενα ]
- 8 κουταλιες σουπας κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια, ΟΧΙ στιγμης
- 1 βιταμ 250γρ
- 1 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
- 2 βανιλετα
Γλασο (το γαλσο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το παντεσπανι με την κρεμα)
- 2 ποτηρια νερου, νερο
- 7 κουταλιες σουπας κακαο
- 4 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια, κοφτες
- 2 κουταλιες βιταμ
- 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
- 1-2 βανιλετα
- Παντεσπάνι: χτυπαω αυγα +ζαχαρη να αφρατεψουν στο μιξερ, μετα ριχνω αλευρι +μπεικιν και ανακατευω παλι.
- Βαζω το μειγμα σε ενα μεγαλο πυρεξ 32χ27ειναι το δικο μου, που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα και ψηνω στους 160-170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα, αναλογα το φουρνο.
- Κρέμα: ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα.
- Όταν γινει το παντεσπανι το αναποδογυριζω και βγαζω τη λαδοκολλα και το χωριζω στη μεση οριζοντια, βαζω το μισο στο πυρεξ και ριχνω μεσα την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο.
- Γλάσο: ολα μαζι στην κατσαρολα μεχρι να πηξουν, και το ριχνω καυτο στο γλυκο
- Το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο! Δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!
Τη συνταγή την ειδα από Νίκη Μαν.