Σκορδόψωμο
- 600 γρ αλεύρι
- 300 γρ νερό χλιαρό
- 1 κύβο της μαγιάς
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 50 λάδι
Για την γέμιση
- 3 σκελίδες σκόρδο από πρέσα περασμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο προαιρετικά
- ½ ματσάκι μαϊντανό,
- 120 γρ βούτυρο μαλακό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Βάζουμε τό αλεύρι σέ ένα μπόλ τού μίξερ. Ρίχνουμε τήν ζάχαρη καί τό νερό Στά πλάγια ρίχνουμε καί τό αλάτι
- Ανακατεύουμε λίγο τήν μαγιά μέ τό νερό για νά διαλυθεί, τήν σκεπάζουμε μέ λίγο αλεύρι καί αφήνουμε γία 5 λεπτά. Μετά τό ζυμώνουμε καλά γία 5 λεπτά μέ τόν γάντζο τόυ μίξερ.
- Αφήνουμε γιά 1 ώρα νά φουσκώσει
- Γία τήν γέμιση ανακατεύουμε τά υλικά όλα μαζί,
- Ανοίγουμε τή ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου φύλλο καί απλώνουμε επάνω τήν γέμιση.
- Κόβουμε σέ 5 εκατοστά πλάτος λωρίδες τίς διπλώνουμε σαν ένα ακορντεόν και τίς βάζουμε σέ μία βουτυρωμένη καί μέ λαδόκολα ντυμένη 26αρα φόρμα σφιχτά τή μία δίπλα στήν άλλη. όρθια
- Αφήνουμε γιά περίπου 30 λεπτά. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.
συχαριτηρια κυρια MASTER BREAD!! :)
τα χερακια σασ κανουν θαυματα!!
(τα 50 λαδι τι ειναι: γραμμαρια - μλ ?
Με παίδεψε λίγο στο Αλίμα της γέμισης, γλίστραγε και δεν απλωνόταν…
(είμαι αρχάρια γι αυτό)και στο ότι μου βγήκε μικρότερη φόρμα ενώ φούσκωσε και τα έκανα όλα κατά γράμμα… πάντως αν και μικρότερο από 26 φόρμα μου βγήκε υπέροχο
κανονικα δεν γλυστραη η γεμηση
το βουτυρο δεν θα ειναι λιοωμενο
μονο λιγο μαλακο οταν θα το ανακατεψης με τα υλικα που εχω δωση
μετα το κοβης σε λωριδες και το διπλωνης σε ζικ ζακ ακορντεον
αα!!ναι !!εκει ισως να ξεφευγε η γεμηση λιγο ,αλλα δεν πηραζη γιατι το βαζης αμεσως στην φορμα και μενη εκει μεσα στο ψυσημο το ρουφαη το βουτυρο η ζυμη
εγω ειχα ξεχαση να βαλω λαδοχαρτο μεσα στην φορμα και μου ετρεξε λιγο το βουτυρο εξω ,αλλα μετα εβαλα απο κατω ενα αλουμινοχαρτο και ετσι γλυτωσα τον φουρνο μου και δουλεια για το καθαρισμα μετα αχααχαχαχαχαχα
Μόνο για το βούτυρο νομίζω ότι την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο.