Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Kansas Metropolis Chiefs at Contemporary Orleans
David77 8.1.2021 6:33
Is it year for the Patriots toward get started
David77 8.1.2021 6:32
Charvarius Ward guarantees his self-proclaimed
David77 8.1.2021 6:31
Charvarius Ward ensures his self-proclaimed lumpis
David77 8.1.2021 6:27
Knee-Jerk Reactions: Colts employ huge minute 50 %
David77 8.1.2021 6:27
Cowboys vs. 49ers ultimate problems short article
David77 8.1.2021 6:25
Bengals waive Takk McKinley and minimize Ohea
David77 8.1.2021 6:24
Panthers vs Lions: 4 issues with Delight of Detroi
David77 8.1.2021 6:24
Countless numbers demonstrate up for AFC East winn
David77 8.1.2021 6:22
Broncos announce 7 days 11 will be remaining house
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:46
Falcoholinks: All the Falcons information oneself
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Jaguars husband or wife with Duval County Manager
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Silver Minings: Postgame response just after Raide
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:43
2020 Houston Texans Activity Working day Reside: T
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:42
The Steelerschecklist of harm grows likely into 7
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:41
Seahawks GM John Schneider incorporates performed
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:40
Pod-TST: Recuperating against Rams reduction towar
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:38
Panthers 23 Falcons 16: 8 winners versus Carolina
Jeremiah 3.12.2020 9:22
Bengals cornerback Adam Jones pleads guilty to
Jeremiah 3.12.2020 9:21
Teams without a bye have a tough road to the Super
Jeremiah 3.12.2020 9:20
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Mohnstollen ή Στόλεν με Παπαρουνόσπορο

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Aγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνταγή.

Συστατικά
  • 1 φρεσκια μαγια
  • 50 γρ ζαχαρη
  • 150 μλ γαλα (χλιαρο)
  • 500 γρ αλευρι (για ολες τις χρησεις)
  •  μύτη μαχαιριού αλατι
  • 1 αυγό (εγω εβαλα δυο)

Για την γέμιση:

  • 150 γαλα
  • 100 ζαχρη
  • 40 γρ βουτηρο
  • 1 αυγο
  •  20 γρ αμυγδαλοπαστα
  • 50 γρ κραμπερις
  • 160 γρ παπαρουνοσπορο αλεσμενο
  • 2 κ.σ.κακαο
  • 1 κ.σ.κανελα
  • λίγο βανιλια
  • 2 κ.σ.ρουμι (η κονιακ)

Για το άλειμμα, μετά το ψήσιμο:

  • 50 γρ βουτυρο Και ζαχαρη αχνη
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκανη βαζουμε το αλευρι, στην μεση κανουμε ενα πηγαδακι  και βαζουμε τη μαγια, τη  ζαχαρη και το χλιαρο γαλα, το ανακατεύουμε με ενα πιρούνι να διαλυθεί  η μαγια και το αφηνουμε σκεπασμενο να φουσκώσει και να κανει  φουσκαλιτσες. βαζουμε στην ακρη το αλατι να μην ακουμπαει με την μαγια.
  2. Όταν φουσκωσει  η μαγια μας  συνεχίζουμε με το γαλα και τα αυγα και το ανακατεβουμε με το πιρούνι, να ανακατευτουνε ολα τα υλικα μας. Με το πιρούνι το ανασηκώνουμε καλα ( η αν εχετε μηχανη κουζινας το κανετε με αυτην) αν χρειαστει  βαλτε λιγο  αλευρι ,αλλα η ζυμη  ειναι τοσο καλη που  πεφτει  απο το χερι, γυαλίζει  τόσο πολυ, αλλα δεν κολλάει  στο χερι. Την βαζετε στην λεκανη να φουσκώσει για 45 λεπτα.
  3. Ετοιμάζουμε τη  γέμιση. Βραζουμε το γαλα με τον βουτυρο, βαζουμε τον παπαρουνοσπορο, τη  ζαχαρη,  το κακαο και ανακατεύουμε καλα και σβηνουμε το ματι  της κουζηνας. Το αφηνουμε για 10 λεπτα να κρυώσει. Μετα και αφού  μας κρυωσε λιγακι,  βαζουμε το αυγο, την κανελα, το ρουμι η κονιακ  και τη  βανιλια και το ξανανακατεβουμε.
  4. Ζυμώνουμε τη ζυμη και ανοίγουμε ενα φύλλο σε μισο ποντο πάχος (περιπου 40 με 30 εκ. ,οσο σας ανοιξει, οταν το τυλίξετε το πιεζετε  λιγο να γινει πιο μικρο στο μακρος) βαζουμε τον παπαρουνοσπορο , τα κραμπερις και την αμυγδαλοπαστα και το τυλίγουμε σε ρολο, (αν εχουμε φορμα το βαζουμε μεσα,και το αφηνουμε την μιση ωρα που ψηνεται με την φορμα του.  Μετα την βγαζουμε να παρει  και απο πανω χρωμα) Η σε μακροστενο ταψακι.
  5. Οταν την βγαλουμε απο το φουρνο ,την περναμε με ενα πινελο με  βουτυρο και αμεσως με την αχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για50 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για γλασο:  200 γρ αχνη,2 κ.σ.ρουμι,η κονιακ,με 1 εως 2 κ.σ.ζεστο νερο. Τα ανακατεύουμε και κανουμε ενα γλασο.  Το περναμε με ενα πινελο αμεσως μολις το βγαλουμε απο το  φουρνο και το αφηνουμε να κρυώσει.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2019 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Προσθέτουμε 100 γρ βούτυρο στη ζύμη μαζί με τα άλλα υλικά.
Μεταφορά στην κορυφή