Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy DIPLOMA,ID,IELTS B2(+27(838-80-8170)c1 b2 A1
testduolingo6 24.5.2024 14:10
Counterfeit EURO & DOLLAR NOTES,DIPLOMA,IELTS
testduolingo6 24.5.2024 14:08
+2771­54517­04- (95% Gold “ 18 Carat — 75% Gold“Go
johngava1 24.5.2024 11:53
#GTFBuy high-quality SSD solution+27715451704 AND
johngava1 24.5.2024 11:52
+27670236199 ##BVG098VAAL SSD SOLUTIONS WE ARE SPE
johngava1 24.5.2024 11:51
.---TEMPLE-MEDIA---- JOIN ILLUMINATI+27820777801
johngava1 24.5.2024 11:43
+27788523569: H religious come get powers now?d
johngava1 24.5.2024 11:35
+27788523569 Sandton freedom money spells caster i
johngava1 24.5.2024 11:34
1818#Illuminati Address in Kuwait#65T+27695222391,
johngava1 24.5.2024 11:32
????????༒︎Penis༒︎ Enlargement ????༒︎cream+2767...
johngava1 24.5.2024 11:27
morningSandton༒︎JOIN????༒︎ILLUMINATI????༒︎+277...
johngava1 24.5.2024 11:23
Buy Crystal Meth Online, Buying Crystal Meth Onlin
zazzyblessings@gmail.com 23.5.2024 11:27
Telegram @alexparkss Hire a Hitman Online All Coun
aloualex657@gmail.com 23.5.2024 2:27
Buying Crystal Meth Online
kojobame12@proton.me 21.5.2024 12:22
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国布朗大学Brown毕业证成绩单学历认证留信认证病假
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 8:02
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国达特茅斯学院毕业证成绩单学历认证留信认证病假条OF
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 8:00
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国加州理工大学毕业证成绩单学历认证留信认证病假条OF
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 7:59
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国约翰霍普金斯大学JHU毕业证成绩单学历认证留信认证
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 7:59
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国西北大学毕业证成绩单学历认证留信认证病假条OFFE
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 7:58
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国宾夕法尼亚大学UPenn毕业证成绩单学历认证留信认
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 7:58
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2233-tyropsomo11.jpg
Τυρόψωμο εύκολο



Mohnstollen ή Στόλεν με Παπαρουνόσπορο

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Aγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνταγή.

Συστατικά
  • 1 φρεσκια μαγια
  • 50 γρ ζαχαρη
  • 150 μλ γαλα (χλιαρο)
  • 500 γρ αλευρι (για ολες τις χρησεις)
  •  μύτη μαχαιριού αλατι
  • 1 αυγό (εγω εβαλα δυο)

Για την γέμιση:

  • 150 γαλα
  • 100 ζαχρη
  • 40 γρ βουτηρο
  • 1 αυγο
  •  20 γρ αμυγδαλοπαστα
  • 50 γρ κραμπερις
  • 160 γρ παπαρουνοσπορο αλεσμενο
  • 2 κ.σ.κακαο
  • 1 κ.σ.κανελα
  • λίγο βανιλια
  • 2 κ.σ.ρουμι (η κονιακ)

Για το άλειμμα, μετά το ψήσιμο:

  • 50 γρ βουτυρο Και ζαχαρη αχνη
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκανη βαζουμε το αλευρι, στην μεση κανουμε ενα πηγαδακι  και βαζουμε τη μαγια, τη  ζαχαρη και το χλιαρο γαλα, το ανακατεύουμε με ενα πιρούνι να διαλυθεί  η μαγια και το αφηνουμε σκεπασμενο να φουσκώσει και να κανει  φουσκαλιτσες. βαζουμε στην ακρη το αλατι να μην ακουμπαει με την μαγια.
  2. Όταν φουσκωσει  η μαγια μας  συνεχίζουμε με το γαλα και τα αυγα και το ανακατεβουμε με το πιρούνι, να ανακατευτουνε ολα τα υλικα μας. Με το πιρούνι το ανασηκώνουμε καλα ( η αν εχετε μηχανη κουζινας το κανετε με αυτην) αν χρειαστει  βαλτε λιγο  αλευρι ,αλλα η ζυμη  ειναι τοσο καλη που  πεφτει  απο το χερι, γυαλίζει  τόσο πολυ, αλλα δεν κολλάει  στο χερι. Την βαζετε στην λεκανη να φουσκώσει για 45 λεπτα.
  3. Ετοιμάζουμε τη  γέμιση. Βραζουμε το γαλα με τον βουτυρο, βαζουμε τον παπαρουνοσπορο, τη  ζαχαρη,  το κακαο και ανακατεύουμε καλα και σβηνουμε το ματι  της κουζηνας. Το αφηνουμε για 10 λεπτα να κρυώσει. Μετα και αφού  μας κρυωσε λιγακι,  βαζουμε το αυγο, την κανελα, το ρουμι η κονιακ  και τη  βανιλια και το ξανανακατεβουμε.
  4. Ζυμώνουμε τη ζυμη και ανοίγουμε ενα φύλλο σε μισο ποντο πάχος (περιπου 40 με 30 εκ. ,οσο σας ανοιξει, οταν το τυλίξετε το πιεζετε  λιγο να γινει πιο μικρο στο μακρος) βαζουμε τον παπαρουνοσπορο , τα κραμπερις και την αμυγδαλοπαστα και το τυλίγουμε σε ρολο, (αν εχουμε φορμα το βαζουμε μεσα,και το αφηνουμε την μιση ωρα που ψηνεται με την φορμα του.  Μετα την βγαζουμε να παρει  και απο πανω χρωμα) Η σε μακροστενο ταψακι.
  5. Οταν την βγαλουμε απο το φουρνο ,την περναμε με ενα πινελο με  βουτυρο και αμεσως με την αχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για50 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για γλασο:  200 γρ αχνη,2 κ.σ.ρουμι,η κονιακ,με 1 εως 2 κ.σ.ζεστο νερο. Τα ανακατεύουμε και κανουμε ενα γλασο.  Το περναμε με ενα πινελο αμεσως μολις το βγαλουμε απο το  φουρνο και το αφηνουμε να κρυώσει.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2019 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Προσθέτουμε 100 γρ βούτυρο στη ζύμη μαζί με τα άλλα υλικά.
Μεταφορά στην κορυφή