Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Mohnstollen ή Στόλεν με Παπαρουνόσπορο

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Aγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνταγή.

Συστατικά
  • 1 φρεσκια μαγια
  • 50 γρ ζαχαρη
  • 150 μλ γαλα (χλιαρο)
  • 500 γρ αλευρι (για ολες τις χρησεις)
  •  μύτη μαχαιριού αλατι
  • 1 αυγό (εγω εβαλα δυο)

Για την γέμιση:

  • 150 γαλα
  • 100 ζαχρη
  • 40 γρ βουτηρο
  • 1 αυγο
  •  20 γρ αμυγδαλοπαστα
  • 50 γρ κραμπερις
  • 160 γρ παπαρουνοσπορο αλεσμενο
  • 2 κ.σ.κακαο
  • 1 κ.σ.κανελα
  • λίγο βανιλια
  • 2 κ.σ.ρουμι (η κονιακ)

Για το άλειμμα, μετά το ψήσιμο:

  • 50 γρ βουτυρο Και ζαχαρη αχνη
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκανη βαζουμε το αλευρι, στην μεση κανουμε ενα πηγαδακι  και βαζουμε τη μαγια, τη  ζαχαρη και το χλιαρο γαλα, το ανακατεύουμε με ενα πιρούνι να διαλυθεί  η μαγια και το αφηνουμε σκεπασμενο να φουσκώσει και να κανει  φουσκαλιτσες. βαζουμε στην ακρη το αλατι να μην ακουμπαει με την μαγια.
  2. Όταν φουσκωσει  η μαγια μας  συνεχίζουμε με το γαλα και τα αυγα και το ανακατεβουμε με το πιρούνι, να ανακατευτουνε ολα τα υλικα μας. Με το πιρούνι το ανασηκώνουμε καλα ( η αν εχετε μηχανη κουζινας το κανετε με αυτην) αν χρειαστει  βαλτε λιγο  αλευρι ,αλλα η ζυμη  ειναι τοσο καλη που  πεφτει  απο το χερι, γυαλίζει  τόσο πολυ, αλλα δεν κολλάει  στο χερι. Την βαζετε στην λεκανη να φουσκώσει για 45 λεπτα.
  3. Ετοιμάζουμε τη  γέμιση. Βραζουμε το γαλα με τον βουτυρο, βαζουμε τον παπαρουνοσπορο, τη  ζαχαρη,  το κακαο και ανακατεύουμε καλα και σβηνουμε το ματι  της κουζηνας. Το αφηνουμε για 10 λεπτα να κρυώσει. Μετα και αφού  μας κρυωσε λιγακι,  βαζουμε το αυγο, την κανελα, το ρουμι η κονιακ  και τη  βανιλια και το ξανανακατεβουμε.
  4. Ζυμώνουμε τη ζυμη και ανοίγουμε ενα φύλλο σε μισο ποντο πάχος (περιπου 40 με 30 εκ. ,οσο σας ανοιξει, οταν το τυλίξετε το πιεζετε  λιγο να γινει πιο μικρο στο μακρος) βαζουμε τον παπαρουνοσπορο , τα κραμπερις και την αμυγδαλοπαστα και το τυλίγουμε σε ρολο, (αν εχουμε φορμα το βαζουμε μεσα,και το αφηνουμε την μιση ωρα που ψηνεται με την φορμα του.  Μετα την βγαζουμε να παρει  και απο πανω χρωμα) Η σε μακροστενο ταψακι.
  5. Οταν την βγαλουμε απο το φουρνο ,την περναμε με ενα πινελο με  βουτυρο και αμεσως με την αχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για50 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για γλασο:  200 γρ αχνη,2 κ.σ.ρουμι,η κονιακ,με 1 εως 2 κ.σ.ζεστο νερο. Τα ανακατεύουμε και κανουμε ενα γλασο.  Το περναμε με ενα πινελο αμεσως μολις το βγαλουμε απο το  φουρνο και το αφηνουμε να κρυώσει.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2019 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Προσθέτουμε 100 γρ βούτυρο στη ζύμη μαζί με τα άλλα υλικά.
Μεταφορά στην κορυφή