Ελιόπιτα κέικ νηστίσιμη
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 24 Φεβρουάριος 2018
none
Περιγραφή
Μια ελιόπιτα αφράτη, νόστιμη και εμφανίσιμη!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
- ½ φλιτζάνι λάδι
- ½ φλιτζάνι σπορέλαιο
- ¾ του φλιτζανιού νερό
- 1 κουτί πορτοκαλάδα αναψυκτικό με ανθρακικό
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό
- 1 κ.γλ ρίγανη
- 1 φλιτζάνι ελιές χοντροκομμένες
- 2 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
- 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
- Σ’ ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα υγρά, τα λάδια, το νερό και τη πορτοκαλάδα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τη ρίγανη, τις ελιές. Βάζουμε και 3 με 4 κ.σούπας από το αλεύρι της συνταγής μας.Ανακατεύουμε καλά.
- Στο μπολ με τα υγρά ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε το περιεχόμενο με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε απαλά και στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ ίσα να βραχεί. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό.
- Ρίχνετε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα, λαδώνετε την επιφάνεια του κείκ και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 175 β για 1 ώρα περίπου.
- Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και η λεπίδα είναι καθαρή, αλλά και να έχει ροδίσει η επιφάνεια του κέικ
- Όταν ψηθεί, το αφήνετε μέσα στη φόρμα να γίνει χλιαρό και μετά το αναποδογυρίζετε.
Σχόλια
αγαπημένο μας
Πρόσθεσα στα στερεά και 1 κ.γλ. αλάτι