Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φυλλάδιο προσφορών
Billymas 24.9.2018 14:15
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3572-mpriamthgani.jpg
Μπριάμ στο τηγάνι



Ελιόπιτα κέικ νηστίσιμη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 24 Φεβρουάριος 2018
none
Περιγραφή

Μια ελιόπιτα αφράτη, νόστιμη και εμφανίσιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  •  ½ φλιτζάνι σπορέλαιο
  •  ¾ του φλιτζανιού νερό
  •  1 κουτί πορτοκαλάδα αναψυκτικό με ανθρακικό
  •  3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  1 φλιτζανάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό
  •  1 κ.γλ ρίγανη
  •  1 φλιτζάνι ελιές χοντροκομμένες
  •  2 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  •  5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
  1. Σ’ ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα υγρά, τα λάδια, το νερό και τη πορτοκαλάδα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τη ρίγανη, τις ελιές. Βάζουμε και 3 με 4 κ.σούπας από το αλεύρι της συνταγής μας.Ανακατεύουμε καλά.
  3. Στο μπολ με τα υγρά ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε το περιεχόμενο με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε απαλά και στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ ίσα να βραχεί. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα, λαδώνετε την επιφάνεια του κείκ και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 175 β για 1 ώρα περίπου.
  5. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και η λεπίδα είναι καθαρή, αλλά και να έχει ροδίσει η επιφάνεια του κέικ
  6. Όταν ψηθεί, το αφήνετε μέσα στη φόρμα να γίνει χλιαρό και μετά το αναποδογυρίζετε.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Μάιος 2018
αγαπημένο μας
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 10 Μάιος 2018
Πρόσθεσα στα στερεά και 1 κ.γλ. αλάτι
Μεταφορά στην κορυφή